Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp smażony panierowany

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Cytryna
0.5 
Sok z cytryny
1 trochę
Pieprz
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
50 g
Krakersy pełnoziarniste
2 łyżek
Mak
0.5 szklanka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
36.41 g
Białko
4.32 g
Węglowodany
13.44 g
Wartość energetyczna
387.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Filet pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
5 min
Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, jajku i pokruszonych krakersach wymieszanych z makiem.
Krok 3
10 min
Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Rybę podawaj od razu po przygotowaniu.
Karp smażony panierowany

Krok 1 z 3

Filet pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Karp smażony panierowany

Krok 2 z 3

Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, jajku i pokruszonych krakersach wymieszanych z makiem.

Karp smażony panierowany

Krok 3 z 3

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Rybę podawaj od razu po przygotowaniu.

Karp chyba najbardziej kojarzy się z świątecznym stołem, ale możemy go przygotowywać również na inne okazje i na inne sposoby. Proponujemy smażonego karpia panierowanego w krakersach – to idealny sposób na to, jak unowocześnić tradycyjny specjał, który gości na polskich stołach w Wigilię.

Karp smażony panierowany jest delikatny, przyprawiony jedynie pieprzem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, najlepiej smakuje z ziemniakami z wody lub z chlebem. Jako surówkę podaj do niego kiszoną kapustę lub mieszankę sałat z oliwą i octem. Rybę najlepiej podawaj od razu po przygotowaniu, a jeśli masz na niego ochotę następnego dnia, możesz przekąsić go na zimno z kromką chleba. Smacznego!

Zobacz pomysły na wigilijnego karpia >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika