Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp smażony panierowany

(0)
25min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Cytryna
0.5 
Sok z cytryny
trochę
Pieprz
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
50  g
Krakersy pełnoziarniste
2  łyżek
Mak
0.5  szklanka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.32 g
Węglowodany
13.44 g
Tłuszcze
36.41 g
Wartość energetyczna
387.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Filet pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
5 min
Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, jajku i pokruszonych krakersach wymieszanych z makiem.
Krok 3
10 min
Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Rybę podawaj od razu po przygotowaniu.
Karp smażony panierowany

Krok 1 z 3

Filet pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Karp smażony panierowany

Krok 2 z 3

Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, jajku i pokruszonych krakersach wymieszanych z makiem.

Karp smażony panierowany

Krok 3 z 3

Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Rybę podawaj od razu po przygotowaniu.

Karp chyba najbardziej kojarzy się z świątecznym stołem, ale możemy go przygotowywać również na inne okazje i na inne sposoby. Proponujemy smażonego karpia panierowanego w krakersach – to idealny sposób na to, jak unowocześnić tradycyjny specjał, który gości na polskich stołach w Wigilię.

Karp smażony panierowany jest delikatny, przyprawiony jedynie pieprzem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, najlepiej smakuje z ziemniakami z wody lub z chlebem. Jako surówkę podaj do niego kiszoną kapustę lub mieszankę sałat z oliwą i octem. Rybę najlepiej podawaj od razu po przygotowaniu, a jeśli masz na niego ochotę następnego dnia, możesz przekąsić go na zimno z kromką chleba. Smacznego!

Zobacz pomysły na wigilijnego karpia >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
4.3g / 4%
Węglowodany
13.4g / 14%
Tłuszcze
36.4g / 82%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha