Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp z pieczarkami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Pieczarki
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
600 g
Karp
2 płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, usmaż na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oleju.
Krok 2
5 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Krok 3
0 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 4
0 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, pod koniec dodaj pieczarki.
Krok 5
5 min
Filet oczyść, pokrój na porcje, oprósz solą, pieprzem i mąką.
Krok 6
0 min
Usmaż na pozostałym oleju.
Krok 7
5 min
Sos wyłóż na półmisek, a na nim ułóż porcje ryby.
Krok 8
1 min
Podawaj udekorowane natką pietruszki.
Karp z pieczarkami

Krok 1 z 8

Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, usmaż na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oleju.

Karp z pieczarkami

Krok 2 z 8

Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Karp z pieczarkami

Krok 3 z 8

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Karp z pieczarkami

Krok 4 z 8

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, pod koniec dodaj pieczarki.

Karp z pieczarkami

Krok 5 z 8

Filet oczyść, pokrój na porcje, oprósz solą, pieprzem i mąką.

Karp z pieczarkami

Krok 6 z 8

Usmaż na pozostałym oleju.

Karp z pieczarkami

Krok 7 z 8

Sos wyłóż na półmisek, a na nim ułóż porcje ryby.

Karp z pieczarkami

Krok 8 z 8

Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika