Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z farszem z karpia

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mąka pszenna
0.4 szklanka
Mleko
1 
Jajko
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
400 g
Karp
1 ząbek
Czosnek
1 
Jajko
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
0.25 pęczek
Natka pietruszki
1 
Bułki, obiad, pszenica
3 łyżek
Mleko 3,2%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz biały
1 szklanka
Śmietana 30%
80 g
Korniszon
2 łyżeczek
Musztarda kremska
1 pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
33.78 g
Węglowodany
57.4 g
Tłuszcze
39.41 g
Wartość energetyczna
698.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Z mąki, mleka rozcieńczonego wodą w stosunku 1:1 i jajka zagnieć ciasto pierogowe.
Krok 2
7 min
Bułkę namocz w mleku.
Krok 3
5 min
Usuń ości z ryb i zmiel karpia w maszynce wraz z bułką.
Krok 4
10 min
Cebulę bardzo drobno pokrój i zeszklij na maśle.
Krok 5
2 min
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 6
3 min
Czosnek pokrój w drobniutką kostkę.
Krok 7
3 min
Wszystkie te składniki oraz jajko dodaj do zmielonej ryby i wymieszaj.
Krok 8
2 min
Pod koniec mieszania, całość dopraw solą i białym pieprzem.
Krok 9
5 min
Formuj kulki z nadzienia.
Krok 10
10 min
Ciasto rozwałkuj cienko, pokrój na niewielkie kwadraty, na które układaj nadzienie.
Krok 11
5 min
Składaj na pół po przekątnej sklejając brzegi.
Krok 12
8 min
Pierogi ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 13
2 min
Korniszonki pokrój w grube plasterki.
Krok 14
1 min
Śmietankę zagotuj wraz z połową kostki rosołowej WINIARY.
Krok 15
3 min
Na sam koniec gotowania dodaj musztardę kremską oraz pokrojone w grube plasterki korniszonki i pokrojony koperek. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 16
3 min
Jeżeli jest taka konieczność, to dopraw solą i pieprzem.
Krok 17
1 min
Pierogi podawaj na ciepło z sosem korniszonowym lub okraszone roztopionym masełkiem i bułką tartą.
Pierogi z farszem z karpia

Krok 1 z 17

Z mąki, mleka rozcieńczonego wodą w stosunku 1:1 i jajka zagnieć ciasto pierogowe.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 2 z 17

Bułkę namocz w mleku.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 3 z 17

Usuń ości z ryb i zmiel karpia w maszynce wraz z bułką.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 4 z 17

Cebulę bardzo drobno pokrój i zeszklij na maśle.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 5 z 17

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 6 z 17

Czosnek pokrój w drobniutką kostkę.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 7 z 17

Wszystkie te składniki oraz jajko dodaj do zmielonej ryby i wymieszaj.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 8 z 17

Pod koniec mieszania, całość dopraw solą i białym pieprzem.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 9 z 17

Formuj kulki z nadzienia.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 10 z 17

Ciasto rozwałkuj cienko, pokrój na niewielkie kwadraty, na które układaj nadzienie.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 11 z 17

Składaj na pół po przekątnej sklejając brzegi.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 12 z 17

Pierogi ugotuj w osolonej wodzie.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 13 z 17

Korniszonki pokrój w grube plasterki.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 14 z 17

Śmietankę zagotuj wraz z połową kostki rosołowej WINIARY.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 15 z 17

Na sam koniec gotowania dodaj musztardę kremską oraz pokrojone w grube plasterki korniszonki i pokrojony koperek. Całość dokładnie wymieszaj.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 16 z 17

Jeżeli jest taka konieczność, to dopraw solą i pieprzem.

Pierogi z farszem z karpia

Krok 17 z 17

Pierogi podawaj na ciepło z sosem korniszonowym lub okraszone roztopionym masełkiem i bułką tartą.

Oryginalne danie z karpia, którym możemy zabłysnąć nie tylko przy bożonarodzeniowym stole: domowe pierogi z farszem z karpia, podawane z wybornym sosem ze śmietanki i Rosołu drobiowego WINIARY, z musztardą, korniszonkami i siekanym koperkiem. Pierogi z karpiem możemy podać także polane masełkiem, do Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika