Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierogi z jabłkami i cynamonem
Dodaj do CookBook

Pierogi z jabłkami i cynamonem

(1)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  g
Bita śmietana
150  ml
Mleko
2.5 
Jabłka
1  Płaska łyżka
Bułka tarta
1  łyżeczka
Cynamon
190  g
Mąka pszenna
0.75  szklanka
Woda
1.5  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
69.9 g
Wartość energetyczna
390.8 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
13.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Choć najczęściej przyrządzamy je z serem i ziemniakami, to nie zapominajmy, że delikatne pierogowe ciasto może skrywać różne smaki... Warto czasem ugotować coś, co zaskoczy bliskich i odświeży nieco wizerunek Twojej kuchni, dlatego dziś proponujemy pierogi z jabłkami i cynamonem!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    3 min
    Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
  • Krok 2

    5 min
    Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
  • Krok 3

    10 min
    Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z bułką tartą i cynamonem.
  • Krok 4

    10 min
    Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.
  • Krok 5

    10 min
    Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlep tworząc pierogi.
  • Krok 6

    0 min
    Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
  • Krok 7

    2 min
    Pierogi podawaj z Bitą Śmietaną.
Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 1 z 7

Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 2 z 7

Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 3 z 7

Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z bułką tartą i cynamonem.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 4 z 7

Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 5 z 7

Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlep tworząc pierogi.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 6 z 7

Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Krok 7 z 7

Pierogi podawaj z Bitą Śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Śmietana
  • Tanie gotowanie
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pielmieni - pierogi z mięsem

    Pielmieni - pierogi z mięsem

    41 min Średni
  • Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pierogi z serem i słodką śmietanką

    Pierogi z serem i słodką śmietanką

    45 min Łatwy
  • Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu