Pierogi z jabłkami i cynamonem
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
3 min
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Krok 2
5 min
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Krok 3
10 min
Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z bułką tartą i cynamonem.
Krok 4
10 min
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.
Krok 5
10 min
Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlep tworząc pierogi.
Krok 6
0 min
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Krok 7
2 min
Pierogi podawaj z Bitą Śmietaną.
Choć najczęściej przyrządzamy je z serem i ziemniakami, to nie zapominajmy, że delikatne pierogowe ciasto może skrywać różne smaki... Warto czasem ugotować coś, co zaskoczy bliskich i odświeży nieco wizerunek Twojej kuchni, dlatego dziś proponujemy pierogi z jabłkami i cynamonem!
Komentarze 0