Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie po wiejsku

0
330 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Filet śledziowy
3 
Cebula
5 kulek
Ziele angielskie
3 
Liść laurowy
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
2 łyżeczek
Gorczyca
4 łyżek
Ocet
2 szklanek
Woda
2 łyżeczek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.45 g
Węglowodany
8.91 g
Tłuszcze
11.89 g
Wartość energetyczna
240.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

330 min
Krok 1
180 min
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok. 3 godziny.
Krok 2
5 min
Szykujemy cebulę i kroimy ją na piórka.
Krok 3
4 min
Śledzie kroimy w odcinki 4-5 centymetrowe.
Krok 4
1 min
Układamy na przemian pokrojoną cebulę i filety śledziowe. Na koniec dodajemy mielony pieprz.
Krok 5
40 min
Wszystkie składniki do wywaru zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.
Krok 6
100 min
Po ostudzeniu zalewy, zalewamy nią śledzie. wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły zalewą.
Śledzie po wiejsku

Krok 1 z 6

Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok. 3 godziny.

Śledzie po wiejsku

Krok 2 z 6

Szykujemy cebulę i kroimy ją na piórka.

Śledzie po wiejsku

Krok 3 z 6

Śledzie kroimy w odcinki 4-5 centymetrowe.

Śledzie po wiejsku

Krok 4 z 6

Układamy na przemian pokrojoną cebulę i filety śledziowe. Na koniec dodajemy mielony pieprz.

Śledzie po wiejsku

Krok 5 z 6

Wszystkie składniki do wywaru zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.

Śledzie po wiejsku

Krok 6 z 6

Po ostudzeniu zalewy, zalewamy nią śledzie. wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły zalewą.

Śledzie po wiejsku, czyli śledzie w octowej zalewie z cebulką. Aromat i smak śledzi wzmocnisz, jeśli dodasz do nich przyprawy – mielony pieprz, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Śledzie po wiejsku idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych uroczystości, bo dobrze komponują się z każdym pieczywem, a także z surówkami i sałatkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika