Śledzie po wiejsku
330min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
23.45 g
Węglowodany
8.91 g
Tłuszcze
11.89 g
Wartość energetyczna
240.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
330 min
Krok 1
180 min
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok. 3 godziny.
Krok 2
5 min
Szykujemy cebulę i kroimy ją na piórka.
Krok 3
4 min
Śledzie kroimy w odcinki 4-5 centymetrowe.
Krok 4
1 min
Układamy na przemian pokrojoną cebulę i filety śledziowe. Na koniec dodajemy mielony pieprz.
Krok 5
40 min
Wszystkie składniki do wywaru zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.
Krok 6
100 min
Po ostudzeniu zalewy, zalewamy nią śledzie. wstawić do lodówki, aby śledzie przeszły zalewą.
Śledzie po wiejsku, czyli śledzie w octowej zalewie z cebulką. Aromat i smak śledzi wzmocnisz, jeśli dodasz do nich przyprawy – mielony pieprz, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Śledzie po wiejsku idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych uroczystości, bo dobrze komponują się z każdym pieczywem, a także z surówkami i sałatkami.
Komentarze 0