Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego, co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w sieci przepis na jajeczną pastę z awokado. Postanowiłam przetestować recepturę. Pasta wyszła naprawdę smaczna. Należy pamiętać o skropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę. Miąższ zetrzyj na tarce na dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało.
Step3
5 min
Obrane jajka, awokado, cebulę i Majonez Dekoracyjny WINIARY zblenduj na gładką masę. Doprawiam do smaku. Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce.
Krok 1
z
3
Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
z
3
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę. Miąższ zetrzyj na tarce na dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało.
Step3
z
3
Obrane jajka, awokado, cebulę i Majonez Dekoracyjny WINIARY zblenduj na gładką masę. Doprawiam do smaku. Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0