Pasta z awokado i jajek
20min
Łatwy
1
Awokado
2
Jajko
1
Cebula
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
2 łyżek
0.5
Cytryna
.
Wartości odżywcze
Białko
3.07 g
Węglowodany
4.87 g
Tłuszcze
13.23 g
Wartość energetyczna
145.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę. Miąższ zetrzyj na tarce na dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało.
Step3
5 min
Obrane jajka, awokado, cebulę i Majonez Dekoracyjny WINIARY zblenduj na gładką masę. Doprawiam do smaku. Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce.
Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego, co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w sieci przepis na jajeczną pastę z awokado. Postanowiłam przetestować recepturę. Pasta wyszła naprawdę smaczna. Należy pamiętać o skropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje.
Komentarze 0