Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem
Dodaj do CookBook

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

(1)
20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
180  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 
Jajko
70  g
Ser żółty
1 
Por (biała część)
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.33  pęczek
Koperek lub natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.3 g
Wartość energetyczna
200.9 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz zjeść na śniadanie jajka pod każdą postacią, sprawdź przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem! Jajka w tym wydaniu będą mocno aromatyczne dzięki dodatkom żółtego sera i pora. Majonez Dekoracyjny WINIARY pomoże połączyć wszystkie składniki w jednolitą konsystencję.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
  • Krok 2

    10 min
    Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek albo pietruszkę.
  • Krok 3

    5 min
    Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby pasta nabrała smaku.
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 1 z 3

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 2 z 3

Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek albo pietruszkę.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 3 z 3

Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby pasta nabrała smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

gosiaa

jak długo można przechowywać pastę w lodówce??
Anonim (niezweryfikowany) 03/11/2021-10:03 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Brunch
  • Entrant
  • Inny
  • Jajka
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Makaron
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Na zimno
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Ser
  • Śniadanie
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z makreli wędzonej i jajek

    Pasta z makreli wędzonej i jajek

    20 min Łatwy
  • Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    22 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni
  • Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu