Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JellyBelly29

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
10 
Jajko
100  g
Ser żółty
1 
Por
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9 g
Węglowodany
1.97 g
Tłuszcze
11.38 g
Wartość energetyczna
148.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz zjeść na śniadanie jajka pod każdą postacią, sprawdź przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem! Jajka w tym wydaniu będą mocno aromatyczne dzięki dodatkom żółtego sera i pora. Majonez Dekoracyjny WINIARY pomoże połączyć wszystkie składniki w jednolitą konsystencję.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
  • Krok 2

    10 min
    Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • Krok 3

    5 min
    Dodajemy 2 łyżki majonezu. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 1 z 3

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 2 z 3

Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 3 z 3

Dodajemy 2 łyżki majonezu. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
g gosiaa

jak długo można przechowywać pastę w lodówce??

A Agata

Proste a smak wyborny, polecam. A jeśli jajeczko pokroimy będzie sałatka, u mnie gości na stole nie tylko od święta.

Winiary
Expert

Cieszymy się, że pasta weszła do Twojego stałego menu :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Brunch
  • Entrant
  • Jajka
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta jajeczna z rzodkiewką

    Pasta jajeczna z rzodkiewką

    17 min Łatwy
  • Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    30 min Łatwy
  • Pasta z makreli i białego sera

    Pasta z makreli i białego sera

    22 min Łatwy
  • Cykoria z jajkiem i jogurtem

    Cykoria z jajkiem i jogurtem

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu