Pasta jajeczna z porem i żółtym serem
20min
Łatwy
2 łyżek
10
Jajko
100 g
Ser żółty
1
Por
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.99 g
Węglowodany
1.97 g
Tłuszcze
11.59 g
Wartość energetyczna
150.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Krok 2
10 min
Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 3
5 min
Dodajemy 2 łyżki majonezu. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.
Jeśli lubisz zjeść na śniadanie jajka pod każdą postacią, sprawdź przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem! Jajka w tym wydaniu będą mocno aromatyczne dzięki dodatkom żółtego sera i pora. Majonez Dekoracyjny WINIARY pomoże połączyć wszystkie składniki w jednolitą konsystencję.
Komentarze 0