MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Popraw bilans dania
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Wstecz
83 20.5g / 83%
5 3g / 5%
12 6.5g / 12%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Farsz do langosza z fetą i pesto - po śródziemnomorsku

(0)
20 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Pesto
150  g
Ser feta
trochę
Olej do smażenia
trochę
Oliwa z oliwek
0.5  łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.07 g
Wartość energetyczna
223.18 kcal
Tłuszcze
20.59 g
Białko
6.58 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Połącz dwa zupełnie inne rejony Europy na jednym talerzu! Przygotuj langosza z pesto i fetą. Langosz jest plackiem drożdżowym smażonym na głębokim tłuszczu. Podobnie, jak placki ziemniaczane, możesz wypełniać go różnymi farszami, W wersji podstawowej świetny będzie żółty ser i gulasz, ale sprawdzi się również bardziej oryginalne nadzienie. Wyrazisty, aromatyczny langosz z pesto i fetą szczególnie zadowoli podniebienia wegetarian, ale jesteśmy pewni, że zasmakuje również mięsożercom. Gotowy, jeszcze gorący placek, polej oliwą z oliwek. Możesz też posypać go orzechami. Będą przyjemnie chrupać podczas jedzenia.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    15 min
    Przygotuj placki zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy.
  • Krok 2

    5 min
    Gotowe placki przygotowane zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy (jeszcze ciepłe!) posmaruj pesto i posyp pokruszoną fetą. Podawaj z oliwą z oliwek.
Farsz do langosza z fetą i pesto - po śródziemnomorsku

Krok 1 z 2

Przygotuj placki zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy.

Farsz do langosza z fetą i pesto - po śródziemnomorsku

Krok 2 z 2

Gotowe placki przygotowane zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy (jeszcze ciepłe!) posmaruj pesto i posyp pokruszoną fetą. Podawaj z oliwą z oliwek.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite