Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kokosowy budyń jaglany

(1)
25min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Z twistem
  • /
    Dobry dla dzieci
  • /
    Wegetariański

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  szklanka
Kasza jaglana
1  puszka
Mleko kokosowe
1  szklanka
Mleko roślinne lub krowie (według preferencji)
2  łyżek
Miód
2  łyżek
Wiórki kokosowe lub chipsy kokosowe
trochę
Świeże maliny do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.62 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcze
14.19 g
Wartość energetyczna
264.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lubisz kokosanki i Raffaello? Jeśli tak, to na pewno polubisz też kokosowy budyń jaglany z miodem i malinami. Budyń z kaszy jaglanej będzie smakowitą, "fit" alternatywą dla budyniu, jaki znasz z dzieciństwa. Smak kokosa podbiją i podkręcą słodkokwaśne maliny lub inne ulubione owoce. Do deseru świetnie będą pasować również np. czerwone porzeczki, jagody lub wiśnie. Możesz przygotować go również w wersji nieco gęstszej, uformować w kulki (jak trufle) i zmrozić je w lodówce lub przełożyć budyniem andruty. Spróbuj!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    15 min
    Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
  • Krok 2

    5 min
    Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.
  • Krok 3

    3 min
    Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
  • Krok 4

    2 min
    Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.
Kokosowy budyń jaglany

Krok 1 z 4

Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 2 z 4

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 3 z 4

Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 4 z 4

Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Alan

Bardzo fajne. Pozdrawiam

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Choinki piernikowe

    1 godz 31 min Łatwy
  • Budyń jaglany - klasyczny

    20 min Łatwy
  • Marchewkowy budyń jaglany z jabłkiem

    20 min
  • Czekoladowy budyń jaglany ze skórką z pomarańczy

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu