Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kokosowy budyń jaglany

0
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Robert Harna
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  szklanka
Kasza jaglana
1  puszka
Mleko kokosowe
1  szklanka
Mleko roślinne lub krowie (według preferencji)
2  łyżek
Miód
2  łyżek
Wiórki kokosowe lub chipsy kokosowe
trochę
Świeże maliny do dekoracji

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.62 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcze
14.19 g
Wartość energetyczna
264.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
15 min
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
5 min
Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.
Krok 3
3 min
Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 4
2 min
Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.
Kokosowy budyń jaglany

Krok 1 z 4

Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 2 z 4

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 3 z 4

Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.

Kokosowy budyń jaglany

Krok 4 z 4

Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.

Lubisz kokosanki i Raffaello? Jeśli tak, to na pewno polubisz też kokosowy budyń jaglany z miodem i malinami. Budyń z kaszy jaglanej będzie smakowitą, "fit" alternatywą dla budyniu, jaki znasz z dzieciństwa. Smak kokosa podbiją i podkręcą słodkokwaśne maliny lub inne ulubione owoce. Do deseru świetnie będą pasować również np. czerwone porzeczki, jagody lub wiśnie. Możesz przygotować go również w wersji nieco gęstszej, uformować w kulki (jak trufle) i zmrozić je w lodówce lub przełożyć budyniem andruty. Spróbuj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika