Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz kokosanki i Raffaello? Jeśli tak, to na pewno polubisz też kokosowy budyń jaglany z miodem i malinami. Budyń z kaszy jaglanej będzie smakowitą, "fit" alternatywą dla budyniu, jaki znasz z dzieciństwa. Smak kokosa podbiją i podkręcą słodkokwaśne maliny lub inne ulubione owoce. Do deseru świetnie będą pasować również np. czerwone porzeczki, jagody lub wiśnie. Możesz przygotować go również w wersji nieco gęstszej, uformować w kulki (jak trufle) i zmrozić je w lodówce lub przełożyć budyniem andruty. Spróbuj!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
5 min
Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.
Krok 3
3 min
Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 4
2 min
Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.
Krok 1
z
4
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
z
4
Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.
Krok 3
z
4
Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 4
z
4
Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Alan
Bardzo fajne. Pozdrawiam
Winiary
Expert
Super, dziękujemy za Twoją opinię i cieszymy się, że nasz deser Ci smakował. 😊
Komentarze 1