Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z czym kojarzy Ci się marchewka? Pierwszym skojarzeniem jest raczej obiad niż deser, a jednak... Marchewkę możesz wykorzystać również do przyrządzenia podwieczorku. W tym przepisie na marchewkowy budyń z kaszą jaglaną znajdziesz też zdrowy miód, jabłko, cynamon i orzechy: same smakołyki! Jesteś ciekawa, jak smakuje? Od przygotowania do degustacji dzieli Cię zaledwie 20 minut.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Zetrzyj do środka marchewkę i dodaj mleko. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
3 min
Do ugotowanej kaszy zetrzyj obrane jabłko. Dodaj miód, cynamon oraz cukier wanilinowy, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 3
2 min
Podawaj z konfiturą owocową i płatkami migdałów.
Krok 1
z
3
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Zetrzyj do środka marchewkę i dodaj mleko. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
z
3
Do ugotowanej kaszy zetrzyj obrane jabłko. Dodaj miód, cynamon oraz cukier wanilinowy, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 3
z
3
Podawaj z konfiturą owocową i płatkami migdałów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0