Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Apetyczny placek marchewkowy, który stanie się gwoździem programu podczas każdego przyjęcia. Ciasta marchewkowe już na stałe zagościły w polskim menu, a ten przepis jest tego potwierdzeniem. Delikatność, wyczuwalny posmak marchewki oraz genialna prezencja to to, co sprawia, że tak pokochaliśmy ten placek.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
5 min
Jajka ubić z cukrem. Dodać marchew, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz sodę.
Krok 2
5 min
Margarynę rozpuścić, ostudzić i wlać do masy.
Krok 3
5 min
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Krok 5
50 min
Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 1
z
5
Jajka ubić z cukrem. Dodać marchew, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz sodę.
Krok 2
z
5
Margarynę rozpuścić, ostudzić i wlać do masy.
Krok 3
z
5
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Krok 5
z
5
Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0