Placek marchewkowy
70min
Łatwy
2 łyżeczek
2 łyżeczek
2 szklanek
Mąka
1 szklanka
Cukier
4
Jajko
2 szklanek
Starta marchewka
200 g
Margaryna
2 łyżeczek
Soda oczyszczona
2 łyżeczek
Cynamon
.
Wartości odżywcze
Białko
5.83 g
Węglowodany
48.28 g
Tłuszcze
18.39 g
Wartość energetyczna
378.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
5 min
Jajka ubić z cukrem. Dodać marchew, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz sodę.
Krok 2
5 min
Margarynę rozpuścić, ostudzić i wlać do masy.
Krok 3
5 min
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Krok 5
50 min
Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Apetyczny placek marchewkowy, który stanie się gwoździem programu podczas każdego przyjęcia. Ciasta marchewkowe już na stałe zagościły w polskim menu, a ten przepis jest tego potwierdzeniem. Delikatność, wyczuwalny posmak marchewki oraz genialna prezencja to to, co sprawia, że tak pokochaliśmy ten placek.
Komentarze 0