Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyń waniliowy to jeden ze smaków kojarzonych z dzieciństwem. Słodki, gęsty i zawiesisty, smakuje świetnie z kwaskowatymi owocami, które przełamią nieco słodycz deseru i urozmaicą jego smak. Budyń jaglany klasyczny przygotujesz tak łatwo, jak standardowy. Jest on przy tym sycący i doskonale sprawdzi się nie tylko na podwieczorek, ale i na fit śniadanie, w zastępstwie za owsiankę czy ryżankę. Dobierz do niego, do przybrania, ulubione owoce i konfiturę, np. wiśniową, różaną lub truskawkową. Smacznego!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
15 min
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Dodaj mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
3 min
Do ugotowanej kaszy dodaj miód, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 3
2 min
Podawaj z plasterkami banana, konfiturą i owocami.
Krok 1
z
3
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Dodaj mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Krok 2
z
3
Do ugotowanej kaszy dodaj miód, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Krok 3
z
3
Podawaj z plasterkami banana, konfiturą i owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0