Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z budyniem i bananem

0
137 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Mleko
2 płaskich łyżek
Cukier puder
1 paczka
Serek homogenizowany
2 
Banany
3 płaskich łyżek
Rodzynki
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
300 ml
Mleko
3 
Jajko
10 g
Wyciąg z ekstraktu drożdżowego
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

137 min
Krok 1
5 min
NALEŚNIKI: Drożdże pokrusz i rozpuść w niewielkiej ilości letniego mleka.
Krok 2
10 min
Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj i odstaw na 1 godzinę.
Krok 3
1 min
Następnie usmaż na patelni na rozgrzanym oleju 8 naleśników.
Krok 4
5 min
MASA BUDYNIOWA: Z 1 litra zimnego mleka odlej 1 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 5
1 min
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek, mieszaj do momentu zagotowania.
Krok 6
2 min
Budyń posyp cukrem pudrem i odstaw do ostudzenia.
Krok 7
5 min
Dodaj serek, rodzynki i banany pokrojone w kostkę.
Krok 8
5 min
Na naleśniki nakładaj porcje budyniu i składaj w trójkąty. Podawaj tuż po przygotowaniu.
Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 1 z 8

NALEŚNIKI: Drożdże pokrusz i rozpuść w niewielkiej ilości letniego mleka.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 2 z 8

Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj i odstaw na 1 godzinę.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 3 z 8

Następnie usmaż na patelni na rozgrzanym oleju 8 naleśników.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 4 z 8

MASA BUDYNIOWA: Z 1 litra zimnego mleka odlej 1 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 5 z 8

Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek, mieszaj do momentu zagotowania.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 6 z 8

Budyń posyp cukrem pudrem i odstaw do ostudzenia.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 7 z 8

Dodaj serek, rodzynki i banany pokrojone w kostkę.

Naleśniki z budyniem i bananem

Krok 8 z 8

Na naleśniki nakładaj porcje budyniu i składaj w trójkąty. Podawaj tuż po przygotowaniu.

Ciasto na domowe naleśniki z budyniem i owocami przyrządza się na drożdżach - dzięki temu naleśnikowe placki będą puszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. To ważne, bo będziemy nadziewać je słodką masą z Budyniu o smaku bananowym WINIARY, serka homogenizowanego, rodzynek oraz kawałków banana. Gotowe naleśniki można udekorować lekko kwaskowatymi, świeżymi owocami (np. truskawkami) lub skropić sokiem malinowym. Podajemy na pożywny, słodki obiad lub... na dziecięcej imprezie, zamiast porcji tortu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika