Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
NALEŚNIKI: Drożdże pokrusz i rozpuść w niewielkiej ilości letniego mleka.
Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj i odstaw na 1 godzinę.
Następnie usmaż na patelni na rozgrzanym oleju 8 naleśników.
MASA BUDYNIOWA: Z 1 litra zimnego mleka odlej 1 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek, mieszaj do momentu zagotowania.
Budyń posyp cukrem pudrem i odstaw do ostudzenia.
Dodaj serek, rodzynki i banany pokrojone w kostkę.
Na naleśniki nakładaj porcje budyniu i składaj w trójkąty. Podawaj tuż po przygotowaniu.