Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z sosem budyniowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
2 łyżeczek
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
200 ml
Śmietana 12%
1 łyżka
Cukier
3 łyżek
Mleko
250 g
Ser biały
1 
Żółtko
0.5 szklanka
Cukier
50 g
Rodzynki
250 g
Mąka
0.5 szklanka
Woda
1.5 łyżek
Olej
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
561.34 kcal
Węglowodany
91.67 g
Tłuszcze
15.71 g
Białko
19.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Ser na farsz utrzyj z cukrem, żółtkiem i 2 łyżeczkami proszku budyniowego, dodaj rodzynki.
Krok 2
10 min
Składniki na ciasto (250 g mąki, wodę, olej i jajko) zagnieć i rozwałkuj.
Krok 3
5 min
Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
Krok 4
4 min
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Krok 5
5 min
Zagotuj śmietankę z cukrem, dodaj łyżkę budyniu rozprowadzoną w mleku.
Krok 6
1 min
Tak przygotowanym sosem polej pierogi.
Pierogi z sosem budyniowym

Krok 1 z 6

Ser na farsz utrzyj z cukrem, żółtkiem i 2 łyżeczkami proszku budyniowego, dodaj rodzynki.

Pierogi z sosem budyniowym

Krok 2 z 6

Składniki na ciasto (250 g mąki, wodę, olej i jajko) zagnieć i rozwałkuj.

Pierogi z sosem budyniowym

Krok 3 z 6

Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.

Pierogi z sosem budyniowym

Krok 4 z 6

Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z sosem budyniowym

Krok 5 z 6

Zagotuj śmietankę z cukrem, dodaj łyżkę budyniu rozprowadzoną w mleku.

Pierogi z sosem budyniowym

Krok 6 z 6

Tak przygotowanym sosem polej pierogi.

Na codzień czy od święta - słodkie pierogi z sosem budyniowym zawsze wzbudzają zachwyt! Nadzienie z twarogu przyrządzimy z rodzynkami oraz dodatkiem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, dzięki czemu będzie bardziej puszyste. Tego samego Budyniu użyjemy do przygotowania pysznego, śmietankowego sosu. W sezonie letnim pierogi można podać udekorowane świeżymi owocami - truskawkami, malinami lub garścią jagód.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika