Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierogi z bobem i koperkiem
Dodaj do CookBook

Pierogi z bobem i koperkiem

(0)
52 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jose Troya
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Gorąca woda
0.33  łyżeczka
Sól
375  g
Bób
0.75  pęczek
Koperek
0.75  łyżka
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
0.75 
Cebula
35  g
Ser feta lub wędzony twaróg
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31 g
Wartość energetyczna
192.9 kcal
Tłuszcze
5.3 g
Białko
11.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierogi z bobem i koperkiem to propozycja w sam raz na lato, kiedy trwa sezon na bób. Warto wykorzystać ten czas i urozmaicić swoje menu. Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na danie z tym składnikiem, koniecznie musisz zrobić nasze pierogi z bobem i koperkiem. Z pewnością zaskoczą one Twoich bliskich i wywołają radość na ich twarzach. Przygotuj się też na prośby o dokładkę! Zobacz przepis na pierogi z bobem i koperkiem i gotuj razem z WINIARY!

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1 - CIASTO

    15 min
    Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj wodę, a następnie dokładnie wymieszaj ciasto – na początku widelcem lub łyżką, a jak składniki się połączą, zagnieć ciasto ręcznie. Odstaw na ok. 15 minut (pod przykryciem).
  • Krok 2

    15 min
    Bób ugotuj we wrzątku, aż będzie miękki, a skórka będzie łatwo odchodziła. Po ugotowaniu przelej dużą ilością ziemnej wody, a kiedy wystygnie, obierz ze skórki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni, aż stanie się słodka i rumiana. Koperek drobno posiekaj.
  • Krok 4 - FARSZ

    2 min
    Bób rozgnieć widelcem. Dodaj pokruszoną fetę, koperek, bulion WINIARY oraz usmażoną cebulę. Całość wymieszaj.
  • Krok 5

    10 min
    Ciasto podziel na kilka części. Z jeden z nich rozwałkuj cienki placek, a następnie wytnij w nim okrągłe placuszki. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, a następnie zwiń na pół w kształt półksiężyca. Dokładnie ściśnij brzegi ciasta.
  • Krok 6

    5 min
    Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku ok. 3-5 min lub do momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.
Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 1 - CIASTO z 6

Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj wodę, a następnie dokładnie wymieszaj ciasto – na początku widelcem lub łyżką, a jak składniki się połączą, zagnieć ciasto ręcznie. Odstaw na ok. 15 minut (pod przykryciem).

Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 2 z 6

Bób ugotuj we wrzątku, aż będzie miękki, a skórka będzie łatwo odchodziła. Po ugotowaniu przelej dużą ilością ziemnej wody, a kiedy wystygnie, obierz ze skórki.

Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 3 z 6

Cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni, aż stanie się słodka i rumiana. Koperek drobno posiekaj.

Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 4 - FARSZ z 6

Bób rozgnieć widelcem. Dodaj pokruszoną fetę, koperek, bulion WINIARY oraz usmażoną cebulę. Całość wymieszaj.

Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 5 z 6

Ciasto podziel na kilka części. Z jeden z nich rozwałkuj cienki placek, a następnie wytnij w nim okrągłe placuszki. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, a następnie zwiń na pół w kształt półksiężyca. Dokładnie ściśnij brzegi ciasta.

Pierogi z bobem i koperkiem

Krok 6 z 6

Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku ok. 3-5 min lub do momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • środek do polerowania kuchni
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pielmieni - pierogi z mięsem

    Pielmieni - pierogi z mięsem

    41 min Średni
  • Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pierogi z serem i słodką śmietanką

    Pierogi z serem i słodką śmietanką

    45 min Łatwy
  • Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu