Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym
Dodaj do CookBook

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

(1)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało
400  g
Gotowana zielona soczewica
1 
Cebula
1  główka
Czosnek
1  pęczek
Kolendra
1 
Marchewka
200  ml
Mleko kokosowe
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.7 g
Wartość energetyczna
404.4 kcal
Tłuszcze
14.8 g
Białko
24.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    40 min
    Drobno posiekaj cebulę. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.
  • Krok 3

    15 min
    Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało wymieszaj z bulionem WINIARY i wodą (200 ml) i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe. Upieczony czosnek rozgnieć i dodaj do garnka. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.
  • Krok 4

    5 min
    Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.
Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 1 z 4

Drobno posiekaj cebulę. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 2 z 4

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało wymieszaj z bulionem WINIARY i wodą (200 ml) i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe. Upieczony czosnek rozgnieć i dodaj do garnka. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.

Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Krok 4 z 4

Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Anka

Nie ma napisane co zrobić z tym pieczonym czosnkiem🤦
Anonim (niezweryfikowany) 04/29/2023-01:32 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 06/13/2023-05:08 CEST
Anka, upieczony czosnek dodajemy do garnka w kroku 3. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Potrawka z soczewicą

    Potrawka z soczewicą

    1 godz 21 min Łatwy
  • Leczo z soczewicą zieloną

    Leczo z soczewicą zieloną

    1 godz 16 min Łatwy
  • Gulasz z soczewicą i kapustą

    Gulasz z soczewicą i kapustą

    55 min Łatwy
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z zieloną soczewicą

    Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z zieloną soczewicą

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu