
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
Krok 2 z 7
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 3 z 7
Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 4 z 7
Paprykę umyj i pokrój w paski.
Krok 5 z 7
Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
Krok 6 z 7
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
Krok 7 z 7
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0