Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

(0)
1 godz 2 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
1  kostka
WINIARY Kogutek Bulion warzywny
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
2 
Pierś z kurczaka
2 
Bakłażan
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
150  g
Soczewica zielona
50  g
Orzechy włoskie
200  g
Ser feta
3  łyżek
Sok z cytryny
1  łyżka
Miód
4  łyżek
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.93 g
Węglowodany
14.23 g
Tłuszcze
12.25 g
Wartość energetyczna
223.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Filet z piersi kurczaka przygotowany w Papirusie Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich jest uniwersalny w sztuce kulinarnej – nam smakuje w sałatce z bakłażanem, zieloną soczewicą i serem kozim, którą podajemy z ciekawym dressingiem z MAGGI, majonezu, miodu, oliwy i soku z cytryny. Sałatkę z bakłażana i kurczaka posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i kozim serem (zamiast niego możesz użyć sera feta).

Przygotowanie

62 min
  • Krok 1

    25 min
    Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
  • Krok 2

    10 min
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
  • Krok 3

    10 min
    Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
  • Krok 4

    5 min
    Paprykę umyj i pokrój w paski.
  • Krok 5

    5 min
    Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
  • Krok 6

    5 min
    Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
  • Krok 7

    2 min
    Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.
Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 1 z 7

Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 2 z 7

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 3 z 7

Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 4 z 7

Paprykę umyj i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 5 z 7

Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 6 z 7

Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 7 z 7

Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Sałatka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka cezar z kurczakiem i grzankami

    Sałatka cezar z kurczakiem i grzankami

    45 min Łatwy
  • Śledź marynowany z żurawiną i imbirem

    Śledź marynowany z żurawiną i imbirem

    2 godz 32 min Łatwy
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu