Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki z młodej kapusty
Dodaj do CookBook

Gołąbki z młodej kapusty

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest iziona
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cebula
4.4  kg
Kapusta biała
2  torebek
Ryż
50  dag
Mięso mielone
10  dag
Margaryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.2 g
Wartość energetyczna
115 kcal
Tłuszcze
4.5 g
Białko
7.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gołąbki z młodej kapusty to danie idealne na wiosnę, kiedy sezon na młodą kapustę trwa w pełni. Farsz na gołąbki przyrządzamy z ryżu, mięsa mielonego, przypraw i cebuli podsmażanej na margarynie. Gołąbki z młodej kapusty gotują się stosunkowo szybko. Gotowe podawaj z sosem pomidorowym.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę sparzyć w dużej ilości osolonej wody i delikatnie zdjąć liść po liściu.
  • Krok 2

    10 min
    Ryż ugotować i lekko przestudzić do ryżu dodać mielone mięso i cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na margarynie.
  • Krok 3

    10 min
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przygotowany farsz kłaść na sparzonych liściach i zwijać małe gołąbki.
  • Krok 4

    15 min
    Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku i zalać do 3/4 wysokości osoloną wodą do garnka dosypać kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować pod przykryciem do miękkości kapusty o tej porze roku gołąbki gotują się bardzo szybko.
  • Krok 5

    1 min
    Ugotowane gołąbki podawać z dowolnym sosem, ale ja najbardziej lubię z pomidorowym.
Gołąbki z młodej kapusty

Krok 1 z 5

Kapustę sparzyć w dużej ilości osolonej wody i delikatnie zdjąć liść po liściu.

Gołąbki z młodej kapusty

Krok 2 z 5

Ryż ugotować i lekko przestudzić do ryżu dodać mielone mięso i cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na margarynie.

Gołąbki z młodej kapusty

Krok 3 z 5

Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przygotowany farsz kłaść na sparzonych liściach i zwijać małe gołąbki.

Gołąbki z młodej kapusty

Krok 4 z 5

Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku i zalać do 3/4 wysokości osoloną wodą do garnka dosypać kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować pod przykryciem do miękkości kapusty o tej porze roku gołąbki gotują się bardzo szybko.

Gołąbki z młodej kapusty

Krok 5 z 5

Ugotowane gołąbki podawać z dowolnym sosem, ale ja najbardziej lubię z pomidorowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Dla sportowców
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Kresowe gołąbki z ziemniakami

    Kresowe gołąbki z ziemniakami

    2 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu