składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Warzywa oczyść, umyj i ugotuj. Ziemniaki ugotuj oddzielnie. Odsącz i ostudź.
- Warzywa, ziemniaki, jajka ugotowane na twardo, jabłko i ogórki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
- Groszek odsącz z zalewy.
- Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem Omega 3:6 WINIARY i musztardą.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną – najlepiej natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYJadana w polskich domach na co dzień i od święta sałatka jarzynowa tradycyjna wybornie smakuje z Majonezem Omega 3:6. Optymalna kompozycja NNKT omega w tym majonezie sprawia, że witaminy i substancje odżywcze, zawarte w warzywach, są doskonale przyswajane przez nasz organizm. Sałatka będzie łagodniejsza w smaku i łatwiej strawna, jeśli posiekaną cebulę sparzymy wrzątkiem na sitku. Do dekoracji warto zostawić kawałek marchewki, plasterki jajka na twardo i zielony groszek.
Podobne przepisy: