Sałatka jarzynowa tradycyjna

4/5 4 85 5 1
4/5 4 85 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść, umyj i ugotuj. Ziemniaki ugotuj oddzielnie. Odsącz i ostudź.
  2. Warzywa, ziemniaki, jajka ugotowane na twardo, jabłko i ogórki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
  3. Groszek odsącz z zalewy.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem Omega 3:6 WINIARY i musztardą.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną – najlepiej natką pietruszki.

Opis przepisu:

Jadana w polskich domach na co dzień i od święta sałatka jarzynowa tradycyjna wybornie smakuje z Majonezem Omega 3:6. Optymalna kompozycja NNKT omega w tym majonezie sprawia, że witaminy i substancje odżywcze, zawarte w warzywach, są doskonale przyswajane przez nasz organizm. Sałatka będzie łagodniejsza w smaku i łatwiej strawna, jeśli posiekaną cebulę sparzymy wrzątkiem na sitku. Do dekoracji warto zostawić kawałek marchewki, plasterki jajka na twardo i zielony groszek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?