Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosyjska sałatka Olivier

0
130 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 płaskich łyżek
2 
Udo kurczaka
1 
Cebula
2 
Ziemniaki
1 
Ogórek
1 
Ogórki marynowane
1 
Jajko
1 
Jabłka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

130 min
Krok 1
5 min
2 kostki rosołowe rozpuść w 1 l wody. Mięso ugotuj w przygotowanym rosole.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i sparz wrzątkiem.
Krok 3
10 min
Ugotuj ziemniaki, ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Obierz ogórek zielony. Oba ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
10 min
Jajko ugotuj na twardo pokrój w kostkę razem z ostudzonym mięsem.
Krok 6
8 min
Groszek odsącz z zalewy, jabłko pokrój w kostkę i połącz z resztą pokrojonych składników.
Krok 7
2 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą
Rosyjska sałatka Olivier

Krok 1 z 7

2 kostki rosołowe rozpuść w 1 l wody. Mięso ugotuj w przygotowanym rosole.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 2 z 7

Cebulę obierz, posiekaj i sparz wrzątkiem.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 3 z 7

Ugotuj ziemniaki, ostudź je i pokrój w kostkę.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 4 z 7

Obierz ogórek zielony. Oba ogórki pokrój w kostkę.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 5 z 7

Jajko ugotuj na twardo pokrój w kostkę razem z ostudzonym mięsem.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 6 z 7

Groszek odsącz z zalewy, jabłko pokrój w kostkę i połącz z resztą pokrojonych składników.

Rosyjska sałatka Olivier

Krok 7 z 7

Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą

Tradycyjną rosyjską sałatkę Olivier przyrządzano z dodatkiem kaparów, szyjek raków czy oliwek. W tym przepisie do sałatki Olivier dodajemy składniki mniej wymyślne – jajko gotowane na twardo, ziemniaki, mięso z kurczaka, ogórki, groszek, jabłko czy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Rosyjska sałatka Olivier idealnie skomponuje się ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika