Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rosyjska solianka

Rosyjska solianka

(1)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion Drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY
600  g
Wołowina
30  g
Suszone borowiki
3  łyżek
Masło
2 
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Seler
1 
Cebula
1  łyżka
Mąka
1  pęczek
Natka pietruszki
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Liść laurowy
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
38.98 g
Węglowodany
10.82 g
Tłuszcze
19.98 g
Wartość energetyczna
392.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Solianka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotowana może być na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna, a dodatkowo gęsta i pożywna. Razem z nami przyrządź rosyjską soliankę na wywarze z wołowiny gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a następnie dodaj do niej podsmażone na masełku grzyby i warzywa. Soliankę dopraw, udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny. Rosyjska solianka bardzo dobrze skomponuje się z białym pieczywem.

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    5 min
    Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
  • Krok 2

    65 min
    Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
  • Krok 3

    10 min
    Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
  • Krok 4

    10 min
    Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
  • Krok 5

    15 min
    Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.
Rosyjska solianka

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 1l wrzątku.

Rosyjska solianka

Krok 2 z 7

Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.

Rosyjska solianka

Krok 3 z 7

Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Rosyjska solianka

Krok 4 z 7

Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.

Rosyjska solianka

Krok 5 z 7

Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Rosyjska solianka

Krok 6 z 7

Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.

Rosyjska solianka

Krok 7 z 7

Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik na podrobach

    Krupnik na podrobach

    56 min Łatwy
  • Zupa grzybowa z ziemniakami

    Zupa grzybowa z ziemniakami

    36 min Łatwy
  • Sos grzybowy

    Sos grzybowy

    35 min Łatwy
  • Zupa borowikowa

    Zupa borowikowa

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu