Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rosyjska solianka
Dodaj do CookBook

Rosyjska solianka

(1)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion Drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY
600  g
Wołowina
30  g
Suszone borowiki
3  łyżek
Masło
2 
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Seler
1 
Cebula
1  łyżka
Mąka
1  pęczek
Natka pietruszki
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Liść laurowy
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.8 g
Wartość energetyczna
392.9 kcal
Tłuszcze
20 g
Białko
39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Solianka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotowana może być na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna, a dodatkowo gęsta i pożywna. Razem z nami przyrządź rosyjską soliankę na wywarze z wołowiny gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a następnie dodaj do niej podsmażone na masełku grzyby i warzywa. Soliankę dopraw, udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny. Rosyjska solianka bardzo dobrze skomponuje się z białym pieczywem.

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    5 min
    Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
  • Krok 2

    65 min
    Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
  • Krok 3

    10 min
    Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
  • Krok 4

    10 min
    Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
  • Krok 5

    15 min
    Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.
Rosyjska solianka

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 1l wrzątku.

Rosyjska solianka

Krok 2 z 7

Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.

Rosyjska solianka

Krok 3 z 7

Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Rosyjska solianka

Krok 4 z 7

Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.

Rosyjska solianka

Krok 5 z 7

Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Rosyjska solianka

Krok 6 z 7

Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.

Rosyjska solianka

Krok 7 z 7

Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.0 z 5
1
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
00
11

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosyjska zupa rybna z czterech gatunków ryb

    Rosyjska zupa rybna z czterech gatunków ryb

    1 godz 20 min Łatwy
  • Rosyjska sałatka Olivier

    Rosyjska sałatka Olivier

    1 godz 37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu