Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Solianka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotowana może być na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna, a dodatkowo gęsta i pożywna. Razem z nami przyrządź rosyjską soliankę na wywarze z wołowiny gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a następnie dodaj do niej podsmażone na masełku grzyby i warzywa. Soliankę dopraw, udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny. Rosyjska solianka bardzo dobrze skomponuje się z białym pieczywem.
Przygotowanie
115 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
Krok 2
65 min
Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
Krok 3
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
Krok 4
10 min
Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
Krok 5
15 min
Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 6
5 min
Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
Krok 7
5 min
Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.
Krok 1
z
7
Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
Krok 2
z
7
Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
Krok 3
z
7
Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
Krok 4
z
7
Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
Krok 5
z
7
Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 6
z
7
Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
Krok 7
z
7
Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0