Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosyjska solianka

0
115 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Wołowina
30 g
Suszone borowiki
3 łyżek
Masło
2 
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Seler
1 
Cebula
1 łyżka
Mąka
1 pęczek
Natka pietruszki
1 
Cytryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Liść laurowy
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.98 g
Węglowodany
10.82 g
Tłuszcze
19.98 g
Wartość energetyczna
392.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

115 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
Krok 2
65 min
Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
Krok 3
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
Krok 4
10 min
Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
Krok 5
15 min
Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
Krok 6
5 min
Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
Krok 7
5 min
Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.
Rosyjska solianka

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 1l wrzątku.

Rosyjska solianka

Krok 2 z 7

Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.

Rosyjska solianka

Krok 3 z 7

Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.

Rosyjska solianka

Krok 4 z 7

Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.

Rosyjska solianka

Krok 5 z 7

Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.

Rosyjska solianka

Krok 6 z 7

Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.

Rosyjska solianka

Krok 7 z 7

Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.

Solianka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotowana może być na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna, a dodatkowo gęsta i pożywna. Razem z nami przyrządź rosyjską soliankę na wywarze z wołowiny gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a następnie dodaj do niej podsmażone na masełku grzyby i warzywa. Soliankę dopraw, udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny. Rosyjska solianka bardzo dobrze skomponuje się z białym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika