1

2

Przepisy

Ogórkowa na kurczaku

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Kurczaka( pałki lub skrzydełka) myjemy w zimnej wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 20 minut zdejmując szumowinę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa( marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki). Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na jarzynówce, przekładamy do rondelka i dusimy z masełkiem i mąką. Następnie przekładamy je do zupy dodając też kostkę rosołową. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy zaprawioną śmietaną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: