Penne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
  2. Czosnek obierz i posiekaj. Pomidory pokrój w paski.
  3. Bazylię podrzyj na kawałki rękoma. Mozzarellę pokrój w małą kostkę.
  4. Bulion warzywny WINIARY rozpuść w 100 ml wrzącej wody.
  5. Rozgrzej oliwę na dużej patelni, podsmaż przez chwilę czosnek. Następnie dodaj fasolę, pomidory, bulion i śmietanę. Dopraw pieprzem i duś jeszcze 3-4 minuty.
  6. Po tym czasie dodaj makaron, wymieszaj całość i dodaj ser z bazylią. Kiedy ser się rozpuści danie jest gotowe.

Opis przepisu:

Jeżeli szukasz pysznego i prostego dania z makaronem na obiad, zainspiruj się włoską kuchnią! Penne z suszonymi pomidorami przygotujesz w pół godziny i bardzo łatwo nadasz mu smak i aromat – po prostu podczas gotowania wykorzystaj kostkę Bulionu warzywnego WINIARY. Ciągnąca się mozzarella dodaje penne z pomidorami uroku, a czerwona fasola – nutkę meksykańskiego charakteru.
Wypróbuj także inne potrawy kuchni włoskiej, na przykład pikantne bolognese >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?