Makaron z pieczonym schabem
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
12.92 g
Węglowodany
45.95 g
Tłuszcze
19.11 g
Wartość energetyczna
405.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
2 min
Schab pokrój w paski.
Krok 2
2 min
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
1 min
Marchewkę pokrój w plasterki.
Krok 4
8 min
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
8 min
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż kawałki schabu razem z cebulą.
Krok 6
1 min
Kiedy mięso się zarumieni, a cebula zmięknie, dodaj czosnek, marchewkę i groszek.
Krok 7
5 min
Smaż wszystko jeszcze około 5 minut.
Krok 8
1 min
Po tym czasie dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.
Krok 9
1 min
Odcedzony makaron wymieszaj z przygotowanym na patelni sosem.
Krok 10
1 min
Podawaj z natką pietruszki i parmezanem.
Przygotowanie dania z makaronem z pieczonym schabem pozostałym po Świętach, to bardzo szybkie i proste rozwiązanie na przyrządzenie obiadu w kolejnych dniach. Dzięki temu przepisowi wykorzystasz wcześniej przygotowane mięso, a jednocześnie zaserwujesz swoim domownikom nowe danie, bez wysiłku.
Komentarze 0