Tradycyjne flaczki wołowe - flaki jak u mamy

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Kupione flaczki już oczyszczone, obgotowane, pokrojone zalej wodą i gotuj kilka minut. Odcedź i przepłukuj gorącą wodą. Potem powtórz pierwszy krok – zalej wodą i gotuj ok. 30 minut, aż flaczki będą miękkie. Odcedź.
  3. Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój drobną kostkę. Podsmaż razem na maśle.
  4. Bulion połącz z podsmażonymi warzywami, dodaj flaki, gotuj razem przez około 10 minut.
  5. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI, pieprzem, gałką i imbirem. Dodaj majeranek i gotuj jeszcze przez 5 minut.
  6. Podaj z bagietką.

Opis przepisu:


Pyszne flaczki wołowe są wyjątkowo aromatyczne dzięki Bulionowi drobiowemu z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY i Przyprawie w płynie MAGGI, także intensywnemu imbirowi i gałce muszkatołowej.

Przepis na flaki wołowe możesz wzbogacić o ulubione przyprawy – będą doskonale smakowały podane nie tylko z chrupką bagietką, ale również grzanką natartą czosnkiem, pajdą świeżego chleba lub bułeczką grahamką. Smaczne flaczki – jak u mamy – polecamy jeść na ciepło.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • kwiatek
    Bardzo dobry, prosty przepis. Wyszły mi flaczki przepyszne ale ja najpierw do zimnej wody dodałem mięso wołowe z kością - porcja rosołowa 0,5 kg i około godziny gotowałem na małym ogniu. To może to dodało więcej smaku???? :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?