Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flaczki jarskie

(0)
45min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  pęczek
Włoszczyzna
1 
Cebula
150  g
Makaron Wstążki
2  łyżek
Masło
1  łyżka
Majeranek
trochę
Ziele angielskie mielone
trochę
Liść laurowy
trochę
Gałka muszkatołowa
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.51 g
Węglowodany
38.03 g
Tłuszcze
9.19 g
Wartość energetyczna
258.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Cebulę i pora pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 2
10 min
Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
Krok 3
10 min
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 4
1 min
Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
Krok 5
15 min
Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
Krok 6
3 min
Na koniec dodaj makaron i Maggi.
Krok 7
1 min
Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.
Flaczki jarskie

Krok 1 z 7

Cebulę i pora pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.

Flaczki jarskie

Krok 2 z 7

Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Flaczki jarskie

Krok 3 z 7

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.

Flaczki jarskie

Krok 4 z 7

Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.

Flaczki jarskie

Krok 5 z 7

Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.

Flaczki jarskie

Krok 6 z 7

Na koniec dodaj makaron i Maggi.

Flaczki jarskie

Krok 7 z 7

Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.

Nie tylko dla wegetarian! Flaczki jarskie z włoszczyzny, na esencjonalnym Bulionie warzywnym, z majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałką muszkatołową oraz niezawodną przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe na pożywny obiad z makaronem tagliatelle (wstążki) oraz świeżym pieczywem. Kto się spieszy, może wykorzystać mrożoną mieszankę warzyw i podsmażyć ją razem z cebulą na patelni przed dodaniem do Bulionu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha