Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flaczki jarskie

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 pęczek
Włoszczyzna
1 
Cebula
150 g
Makaron Wstążki
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Majeranek
1 trochę
Ziele angielskie mielone
1 trochę
Liść laurowy
1 trochę
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
38.03 g
Białko
8.51 g
Tłuszcze
9.19 g
Wartość energetyczna
258.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Cebulę i pora pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 2
10 min
Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
Krok 3
10 min
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 4
1 min
Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
Krok 5
15 min
Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
Krok 6
3 min
Na koniec dodaj makaron i Maggi.
Krok 7
1 min
Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.
Flaczki jarskie

Krok 1 z 7

Cebulę i pora pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.

Flaczki jarskie

Krok 2 z 7

Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Flaczki jarskie

Krok 3 z 7

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.

Flaczki jarskie

Krok 4 z 7

Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.

Flaczki jarskie

Krok 5 z 7

Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.

Flaczki jarskie

Krok 6 z 7

Na koniec dodaj makaron i Maggi.

Flaczki jarskie

Krok 7 z 7

Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.

Nie tylko dla wegetarian! Flaczki jarskie z włoszczyzny, na esencjonalnym Bulionie warzywnym, z majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałką muszkatołową oraz niezawodną przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe na pożywny obiad z makaronem tagliatelle (wstążki) oraz świeżym pieczywem. Kto się spieszy, może wykorzystać mrożoną mieszankę warzyw i podsmażyć ją razem z cebulą na patelni przed dodaniem do Bulionu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika