Zupa krem z brokułów

Oceń ten przepis!

4/5 4 123 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Porcje 4

4/5 4 123 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 0,75 l wrzącej wody.
  2. Pora oczyść, pokrój w krążki i zeszklij na maśle, dodaj drobno pokrojony czosnek i przesmaż chwilę z porem.
  3. Brokuły podziel na różyczki.
  4. Do bulionu dodaj podsmażonego pora i brokuł. Gotuj do miękkości ok. 15 minut. Zmiksuj.
  5. Do kremu dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
  6. Rozlej do bulionówek i podaj posypane pestkami dyni i malutkimi, zblanszowanymi różyczkami brokuła.

Opis przepisu:

Zupa krem z brokułów na bazie Bulionu warzywnego WINIARY, gęstej śmietany 18%, poru, czosnku, masła, a nawet pestek z dyni, to propozycja sycącej i kremowej zupy na danie główne i podwieczorek, którą przygotujesz tylko w 30 min – więc nawet zdążysz ją podać przy niespodziewanych gościach! Kremową zupę brokułową proponujemy dekorować pestkami z dyni i zblanszowanymi różyczkami brokułów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?