Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ziemniaki z patelni
Dodaj do CookBook

Ziemniaki z patelni

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Bulion warzywny lub drobiowy WINIARY
1  kg
Ziemniaki
0.5 
Cebula
100  g
Por (biała część)
2  łyżek
Masło
100  g
Boczek wędzony i/lub ulubiona kiełbasa
1  szklanka
Mleko
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
62.6 g
Wartość energetyczna
465.3 kcal
Tłuszcze
18.5 g
Białko
13.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak podawać ziemniaki? Gotowane, w formie purée, frytek, a może duszone w śmietanie? Jeśli znudziły Ci się już wszystkie popularne formy podawania tego warzywa, spróbuj naszych ziemniaków z patelni. Podduś je razem z porem, cebulką i boczkiem, dopraw wedle upodobań i udekoruj zieloną pietruszką, by w pół godziny przygotować smaczne danie idealne na pożywny, ciepły lunch.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry.
  • Krok 2

    2 min
    Umyj i pokrój drobno pora.
  • Krok 3

    3 min
    Cebulę obierz i także drobno pokrój.
  • Krok 4

    2 min
    Boczek pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    3 min
    Cebulę i pora zeszklij na maśle.
  • Krok 6

    5 min
    Boczek dodaj cebuli i pora, podsmaż.
  • Krok 7

    4 min
    Podgrzej mleko.
  • Krok 8

    1 min
    Do boczku, cebuli i pora dodaj ziemniaki, mleko, 0,5 szklanki wody i przyprawę Ziarenka smaku WINIARY.
  • Krok 9

    9 min
    Gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu.
  • Krok 10

    1 min
    Możesz udekorować listkami pietruszki albo tymianku.
Ziemniaki z patelni

Krok 1 z 10

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry.

Ziemniaki z patelni

Krok 2 z 10

Umyj i pokrój drobno pora.

Ziemniaki z patelni

Krok 3 z 10

Cebulę obierz i także drobno pokrój.

Ziemniaki z patelni

Krok 4 z 10

Boczek pokrój w kostkę.

Ziemniaki z patelni

Krok 5 z 10

Cebulę i pora zeszklij na maśle.

Ziemniaki z patelni

Krok 6 z 10

Boczek dodaj cebuli i pora, podsmaż.

Ziemniaki z patelni

Krok 7 z 10

Podgrzej mleko.

Ziemniaki z patelni

Krok 8 z 10

Do boczku, cebuli i pora dodaj ziemniaki, mleko, 0,5 szklanki wody i przyprawę Ziarenka smaku WINIARY.

Ziemniaki z patelni

Krok 9 z 10

Gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu.

Ziemniaki z patelni

Krok 10 z 10

Możesz udekorować listkami pietruszki albo tymianku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Weekend
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone ziemniaki z chorizo

    Smażone ziemniaki z chorizo

    20 min Łatwy
  • Ziemniaki z grilla

    Ziemniaki z grilla

    35 min Łatwy
  • Ziemniaki w mundurkach

    Ziemniaki w mundurkach

    48 min Łatwy
  • Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

    Ziemniaki faszerowane z sosem Remulada

    1 godz 38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu