Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
250 g
Mięso mielone
3 łyżek
Cebula
50 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.9 g
Węglowodany
4.24 g
Wartość energetyczna
134.41 kcal
Tłuszcze
8.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
2 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C (170°C termoobieg).
Krok 2
25 min
Ziemniaki starannie umyj i około 20 minut gotuj w mundurkach. Bez obierania przekrój wzdłuż na połówki i ułóż na blasze.
Krok 3
10 min
Mięso mielone dobrze wymieszaj ze 125 ml wody i zawartością opakowania POMYSŁ NA.... Dodaj smażoną cebulę i ponownie zamieszaj.
Krok 4
30 min
Masę mięsną rozłóż na ziemniaki. Oprósz serem i piecz w piekarniku przez około 25 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z mieszanką kolorowych sałat.
Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Krok 1 z 5

Piekarnik rozgrzej do 200°C (170°C termoobieg).

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Krok 2 z 5

Ziemniaki starannie umyj i około 20 minut gotuj w mundurkach. Bez obierania przekrój wzdłuż na połówki i ułóż na blasze.

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Krok 3 z 5

Mięso mielone dobrze wymieszaj ze 125 ml wody i zawartością opakowania POMYSŁ NA.... Dodaj smażoną cebulę i ponownie zamieszaj.

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Krok 4 z 5

Masę mięsną rozłóż na ziemniaki. Oprósz serem i piecz w piekarniku przez około 25 minut.

Ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym

Krok 5 z 5

Podawaj z mieszanką kolorowych sałat.

Pieczone ziemniaki z pikantnym mięsem mielonym to obiad dla leniwych smakoszy, bo nie trzeba obierać ziemniaków – podgotowujemy je, a potem zapiekamy w mundurkach. Do przyprawienia mięsa wystarczy WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku i trochę podsmażonej cebuli. Posypujemy żółtym serem, zapiekamy i podajemy z mieszanką kolorowych sałat ze śmietaną lub winegretem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika