
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Pieczone ziemniaki z kurczakiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
37 minKrok 2
1 minKrok 3
10 minKrok 3
1 min
Krok 1 z 4
Ziemniaczki obieramy i kroimy na ćwiartki. Doprawiamy je solą, kurkumą i ziołami. Dokładnie mieszamy i wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na 30 min

Krok 2 z 4
W czasie, gdy ziemniaczki się pieką, przygotowujemy mięso: Pierś z kurczaka kroimy na dosyć grube paski, doprawiamy i smażymy na papirusie z "Winiary pomysł na Soczystą Pierś kurczaka. Ja dodatkowo dodałam cienką warstwę panierki (mleko + bułka tarta) Długość smażenia zależy od grubości mięska

Krok 3 z 4
Czas na groszek! Coś co wywołuje wiosnę na naszym talerzu. Na rozgrzanej patelni topimy łyżkę masła. Wrzucamy opakowanie groszku (o tej porze roku dodaję mrożony) - przyprawiamy delikatnie solą i cukrem. Nakładamy przykrywkę, i na najmniejszym ogniu dusimy przez ok. 10 minut. Na koniec skraplamy limonką

Krok 3 z 4
Wszystkie, gotowe trzy części dania układamy na talerzu i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0