Kremowa zupa brokułowa
37min
Łatwy
2 kostek
100 g
Por (biała część)
2 płaskich łyżek
Masło
500 g
Brokuł
50 g
Łosoś wędzony
50 g
Jogurt grecki
.
Wartości odżywcze
Białko
7.43 g
Węglowodany
12.35 g
Tłuszcze
11.86 g
Wartość energetyczna
174.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Step1
5 min
Pora dokładnie umyj, pokrój w krążki i zeszklij na maśle.
Step2
2 min
Brokuła podziel na różyczki.
Step3
10 min
Zagotuj 0,75 l wody, dodaj brokuła, podsmażonego pora i kostki rosołowe.
Step4
15 min
Gotuj przez 15 minut. Po ugotowaniu zmiksuj,
Step5
5 min
Zupę rozlej do miseczek. Dodaj jogurt. Łososia pokrój w paseczki i udekoruj nim porcje zupy.
Kremowa zupa brokułowa gotowana na Rosole drobiowym WINIARY to prawdziwa uczta dla zmysłów! Delikatny, zielony krem z brokułów i porów ozdabiamy pomarańczowymi paskami łososia i gałązką świeżego koperku. Kremowa zupa brokułowa idealnie sprawdzi się podczas eleganckiej kolacji.
Komentarze 0