Naleśniki z dżemem

Oceń ten przepis!

4/5 4 85 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 6 min.

  • Porcje 5

4/5 4 85 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko wlej do miski. Dodaj wodę gazowaną, jajka, cukier wanilinowy, sól i wszystko zmiksuj. Na koniec dosyp przesianą mąkę.
  2. Gdy ciasto będzie gładkie i bez grudek, dodaj olej i jeszcze chwilę miksuj.
  3. Rozgrzej patelnię delikatnie przetartą olejem i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  4. Gotowe naleśniki przekładaj na talerz. Jeśli nie zamierzasz ich od razu podawać przykryj drugim talerzem lub przykrywką, aby nie wyschły.
  5. Naleśniki smaruj ulubionym dżemem i zawijaj w rulony, ćwiartki, bądź koperty.

Opis przepisu:

Naleśniki z dżemem to sposób na szybki obiad, który pokochają zwłaszcza najmłodsi. Z naszym przepisem przygotujesz pyszne, delikatne ciasto. Usmażone naleśniki składaj w rulony, ćwiartki lub koperty i podawaj na ciepło – według wielu właśnie tak smakują najlepiej! Naleśniki z dżemem możesz także udekorować bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?