Zupa klopsowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do mięsa mielonego wbić jajko,dodać startą na tarce o małych oczkach cebulą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.
  2. Włoszczyznę oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze części.Zalać ok. 1.5 litra wody,posolić i gotować ok.10 min.
  3. Mięso nabierać małą łyżeczką,robić małe klopsiki i wrzucać do wywaru z włoszczyzny.Gotować ok.5 min.
  4. Śmietanę zmieszać z mąką,rozprowadzić niewielką ilością wrzącego wywaru aby ja zahartować , a następnie wlać do zupy.Całość zagotować.
  5. Doprawić do smaku przyprawą do zup,solą,octem lub sokiem z cytryny ( jeśli sok,to 2 łyżki).
  6. Na koniec dodać kolorowy pieprz i posiekany koperek (trochę zostawić do dekoracji).
  7. Podawać z białym pieczywem,grzankami lub ziemniakami ( jeśli z ziemniaki to dodajemy je razem z włoszczyzną)

Opis przepisu:

Danie idealne, jeśli poszukujesz przepisu na prosty, pożywny, a co najważniejsze – jednogarnkowy – obiad. Zupa klopsowa to połączenie kolorowej włoszczyzny i sycących klopsików z mięsa mielonego z aromatem przypraw - Przyprawy w płynie MAGGI i kolorowego pieprzu. Gotową zupę klopsową udekoruj koperkiem i zajadaj z ulubionymi dodatkami – grzankami lub pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?