Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa-krem ze świeżego ogórka

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ogórek świeży
2 łyżek
Mąka ryżowa
150 ml
Śmietana kwaśna
100 g
Serek topiony kremowy
2 szczypt
Pieprz mielony
2 łyżeczek
Koperek Świeży
2 łyżeczek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1360.72 kcal
Tłuszcze
107.14 g
Węglowodany
15.71 g
Białko
30.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
10 min
Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/
Krok 2
6 min
Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.
Krok 3
10 min
Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.
Krok 4
5 min
Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
3 min
Dodać koperek i pietruszkę. Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zupa-krem ze świeżego ogórka

Krok 1 z 5

Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/

Zupa-krem ze świeżego ogórka

Krok 2 z 5

Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.

Zupa-krem ze świeżego ogórka

Krok 3 z 5

Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.

Zupa-krem ze świeżego ogórka

Krok 4 z 5

Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawą i świeżo zmielonym pieprzem.

Zupa-krem ze świeżego ogórka

Krok 5 z 5

Dodać koperek i pietruszkę. Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Zupa-krem ze świeżego ogórka jest niezwykła w swojej prostocie, a przy tym smakuje znakomicie! Starte świeże ogórki gotujemy w warzywnym bulionie, a następnie zaprawiamy aksamitnym dodatkiem śmietany i serka topionego. Zupę ze świeżego ogórka miksujemy na krem oraz doprawiamy Przyprawą JARZYNKĄ WINIARY, koperkiem i pietruszką. Krem z ogórka smakuje najlepiej, gdy podasz go z chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika