Zupa-krem ze świeżego ogórka
34min
Łatwy
1 łyżeczka
2
Ogórek świeży
1.5 l
2 łyżek
Mąka ryżowa
150 ml
Śmietana kwaśna
100 g
Serek topiony kremowy
2 szczypt
Pieprz mielony
2 łyżeczek
Koperek Świeży
2 łyżeczek
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
30.95 g
Węglowodany
15.71 g
Tłuszcze
107.14 g
Wartość energetyczna
1360.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
10 min
Nastawić wywar warzywny /może być z kostki bulionowej/
Krok 2
6 min
Ogórki wraz ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do bulionu i gotować ok.6 minut.
Krok 3
10 min
Śmietanę wymieszać z mąką , serek rozpuścić w niewielkiej ilości gorącego wywaru. Połączyć z zupą i gotować jeszcze kilka minut.
Krok 4
5 min
Zupę można dodatkowo zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
3 min
Dodać koperek i pietruszkę. Podawać na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zupa-krem ze świeżego ogórka jest niezwykła w swojej prostocie, a przy tym smakuje znakomicie! Starte świeże ogórki gotujemy w warzywnym bulionie, a następnie zaprawiamy aksamitnym dodatkiem śmietany i serka topionego. Zupę ze świeżego ogórka miksujemy na krem oraz doprawiamy Przyprawą JARZYNKĄ WINIARY, koperkiem i pietruszką. Krem z ogórka smakuje najlepiej, gdy podasz go z chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Komentarze 0