Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nim na stole królował będzie karp, sięgnijmy po ryby morskie! A szczególnie po lubianego chyba przez wszystkich łososia. Zupa z łososia z pomidorami to danie wykwintne i niezwykle smakowite. Szczególnie, że mleko kokosowe nadaje jej aksamitnej konsystencji.
Zajadając się zupą z łososia, nie sposób nie wspomnieć błogiego czasu wakacji w ciepłych, południowych krajach. Jak w przypadku każdej zupy, niezwykle ważna jest jakość ryby. Zadbajcie zatem, aby nabyć ją ze sprawdzonego źródła. Choć w Polsce nie jest o to tak prosto, niezależnie od regionu, można znaleźć świeże ryby. O tym jak je wybierać i kupować, przeczytacie tutaj. Potem nie pozostaje już nic innego, jak tylko przyrządzić z nich zupę!
Mmmmm, mleczko kokosowe! Szczególnie lubi się z owocami morza, ale nie tylko – sprawdź je w innych przepisach:
Filet z łososia pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w rozmarynie.
Krok 2
3 min
Cebule oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej przygotowane cebule oraz czosnek.
Krok 4
5 min
Dodać pomidorki koktajlowe i krótko przesmażyć. Dolać zawartość butelki Zupa pomidorowa – koncentrat z przyprawami Winiary oraz mleko kokosowe,.
Krok 5
5 min
Całość zalać gorącym bulionem. Dodać kawałki ryby i gotować na małym ogniu – aby łosoś się ściął, uważając jednocześnie żeby ryba się nie rozgotowała.
Krok 6
1 min
Doprawić solą, pieprzem oraz oregano do smaku.
Krok 1
z
6
Filet z łososia pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w rozmarynie.
Krok 2
z
6
Cebule oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
Krok 3
z
6
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej przygotowane cebule oraz czosnek.
Krok 4
z
6
Dodać pomidorki koktajlowe i krótko przesmażyć. Dolać zawartość butelki Zupa pomidorowa – koncentrat z przyprawami Winiary oraz mleko kokosowe,.
Krok 5
z
6
Całość zalać gorącym bulionem. Dodać kawałki ryby i gotować na małym ogniu – aby łosoś się ściął, uważając jednocześnie żeby ryba się nie rozgotowała.
Krok 6
z
6
Doprawić solą, pieprzem oraz oregano do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0