Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czasem przychodzi taki dzień, że tradycyjny obiad po prostu nie pasuje. Wtedy pojawia się pytanie: Co zamiast mięsa? …Ryba! Szczególnie morska, bogata w kwasy tłuszczowe omega 3, stanowiła będzie doskonałą alternatywę dla często wybieranego kurczaka czy indyka.
Zupa rybna z łososia to esencjonalny wywar z warzywami z dodatkiem tłustej ryby, dzięki której całość staje się bardziej sycąca i aromatyczna. Ziemniaki sprawiają, że jest to też zupa sycąca, a groszek… Groszek to po prostu najbardziej tradycyjny składnik polskich zup rybnych, bez którego nie miałyby one tego wyjątkowego smaku!
Zobacz też inne przepisy na zupy z łososiem:
Marchewki, pietruszki i kawałek selera, seler naciowy umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Tak przygotowane warzywa umieścić w garnku, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zalać wodą. Gotować na małym ogniu.
W międzyczasie obrać ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Ziemniaki pokroić w kostkę, pora w półksiężyce, posiekać cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić przygotowane ziemniaki, pora, cebulę i czosnek.
Filet z łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Ugotowany bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić w kosteczkę.
Do bulionu dodać zeszklone ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Dorzucić groszek oraz kawałki łososia.
Zupę doprawić kurkumą, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Gotować na niewielkim ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie, uważając aby nie rozgotować ryby.
Zupę rybną z łososiem podawać gorącą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0