Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ostatki, czyli ostatnia sobota karnawału to dzień, w którym zgodnie z tradycją nie żałujemy sobie pysznych, chociaż czasem trochę kalorycznych dań. Menu na ostatki musi zawierać rozgrzewające i sycące danie główne, które zapewni nam energię na cały wieczór! Dlatego dzisiejszą propozycją będzie właśnie zupa ogonowa na ostatki. Bardzo pożywna, z solidną porcją warzyw i aromatycznymi przyprawami, idealnie wpisuje się w klimat imprez karnawałowych. :)
Przy okazji, jest to przepis też dla tych, którzy o przygotowaniu czegoś ciepłego i sycącego przypomnieli sobie w ostatniej chwili. Zupa ogonowa Winiary ma przyjazny skład – bez glutaminianiu sodu czy innych sztucznych dodatków – to przede wszystkim warzywa, przyprawy, zioła i suszone mięso, więc doda zupie niezbędnego smaku i przyspieszy gotowanie!
Zobacz też inne nasze przepisy na zupy idealne na imprezy:
Zupa serowa w trzech odsłonach na „ostatki”
Zupa cebulowa pod pierzynką z ciasta francuskiego
Zupa rybna z karpia
Zupa krem z kalafiora pieczonego z duszonym szpinakiem
Zupa czosnkowa z klopsikami z tofu
Zupa serowa z łososiem i pomidorami
Zupa krem z pieczonej papryki i bakłażana z płatkami parmezanu
Sopa de ajo – hiszpańska zupa czosnkowa