Adimo
Zupa ogonowa Nasza Specjalność WINIARY
.
Informacje o produkcie
Przedstawiamy Zupę Ogonową z linii Nasza Specjalność WINIARY. Można podać ją z wieprzową kiełbasą, posypaną grzankami i suszoną cebulką lub ozdobić śmietanowym wirem i listkiem bazylii. W każdej postaci smakuje wyśmienicie.
.
Lista składników
Mąka pszenna, suszone warzywa 24,4% (pomidor 20,2%, czerwona papryka 3,2%, cebula, czosnek, chrzan), mąka ryżowa, sól, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą), wędzony tłuszcz wieprzowy, ekstrakt drożdży, barwnik (karmel), przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), zioła, suszone mięso wołowe.
Może zawierać selera, jaja, mleko, gorczycę, soję, pszenicę.
Więcej informacji
.
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 27 kcal | 68 kcal | 3 % |
Białko | 0.9 g | 2.3 g | 5 % |
Węglowodany | 4.9 g | 12.3 g | 5 % |
w tym cukier | 1.2 g | 3.0 g | 3 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.8 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.1 g | 0.3 g | 2 % |
Błonnik | 0.4 g | - | - |
Sól | 0.8 g | 1.9 g | 32 % |
Komentarze 1