Przedstawiamy Zupę Ogonową WINIARY. Można podać ją z wieprzową kiełbasą, posypaną grzankami i suszoną cebulką lub ozdobić śmietanowym wirem i listkiem bazylii. W każdej postaci smakuje wyśmienicie.
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Mąka pszenna*, suszone warzywa 24,6% (pomidor 20,2%, czerwona papryka* 3,2%, cebula*, czosnek*, chrzan*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, sól, cukier*, aromaty (z pszenicą), wędzony tłuszcz wieprzowy*, przyprawy*, barwnik (karmel*), kwas (kwas cytrynowy), zioła*, suszone mięso wołowe*.
* Naturalne składniki
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 27 kcal | 66 kcal | 3 % |
Białko | 0.8 g | 2.0 g | 4 % |
Węglowodany | 4.9 g | 12.3 g | 5 % |
w tym cukier | 1.1 g | 2.6 g | 3 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.8 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.1 g | 0.2 g | 1 % |
Błonnik | 0.4 g | 1.1 g | - No Values |
Sól | 0.66 g | 1.6 g | 27 % |
Zosia