Przedstawiamy Zupę Ogonową WINIARY. Można podać ją z wieprzową kiełbasą, posypaną grzankami i suszoną cebulką lub ozdobić śmietanowym wirem i listkiem bazylii. W każdej postaci smakuje wyśmienicie.
Mąka pszenna, suszone warzywa 24,4% (pomidor 20,2%, czerwona papryka 3,2%, cebula, czosnek, chrzan), mąka ryżowa, sól, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą), wędzony tłuszcz wieprzowy, ekstrakt drożdży, barwnik (karmel), przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), zioła, suszone mięso wołowe.
Może zawierać selera, jaja, mleko, gorczycę, soję, pszenicę.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 27 kcal | 68 kcal | 3 % |
Białko | 0.9 g | 2.3 g | 5 % |
Węglowodany | 4.9 g | 12.3 g | 5 % |
w tym cukier | 1.2 g | 3.0 g | 3 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.8 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.1 g | 0.3 g | 2 % |
Błonnik | 0.4 g | - No Values | - No Values |
Sól | 0.8 g | 1.9 g | 32 % |
Komentarze 1