Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa ogonowa to tradycyjna polska potrawa, jednak dziś zdecydowanie mniej modna niż kiedyś. Tym razem gotujemy ją nie na ogonach, ale na aromatycznych skrzydełkach. Skrzydełka ugotuj z ziemniaczkami na Rosole drobiowym WINIARY, a całość zapraw śmietaną i Zupą ogonową Nasza Specjalność WINIARY. Na koniec zupę ogonową przypraw majerankiem i podawaj ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 2
10 min
Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
Krok 3
20 min
Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4
3 min
Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
Krok 5
2 min
Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Krok 1
z
5
Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 2
z
5
Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
Krok 3
z
5
Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4
z
5
Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
Krok 5
z
5
Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
K
Kama
Dzień dobry
W jakiej ilości wody gotować skrzydełka?
R
Robert
To chyba zupa skrzydełkowa, jakoś ta część kurczaka nie kojarzy mi się z ogonem, nawet u ptaków.
Winiary
Expert
Robercie, nic nie stoi na przeszkodzie, by do wywaru wykorzystać ogony - daj znać, jak wyjdzie wywar!
Komentarze 2