Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ogonowa

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest nulkaa22
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Ziemniaki
5 
Skrzydełka z kurczaka
2  łyżek
Śmietana
trochę
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.15 g
Węglowodany
17.15 g
Tłuszcze
9.31 g
Wartość energetyczna
222.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 2
10 min
Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
Krok 3
20 min
Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4
3 min
Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
Krok 5
2 min
Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Zupa ogonowa

Krok 1 z 5

Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 2 z 5

Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.

Zupa ogonowa

Krok 3 z 5

Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 4 z 5

Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.

Zupa ogonowa

Krok 5 z 5

Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.

Zupa ogonowa to tradycyjna polska potrawa, jednak dziś zdecydowanie mniej modna niż kiedyś. Tym razem gotujemy ją nie na ogonach, ale na aromatycznych skrzydełkach. Skrzydełka ugotuj z ziemniaczkami na Rosole drobiowym WINIARY, a całość zapraw śmietaną i Zupą ogonową Nasza Specjalność WINIARY. Na koniec zupę ogonową przypraw majerankiem i podawaj ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 2

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Kama
.

Dzień dobry W jakiej ilości wody gotować skrzydełka?

R Robert
.

To chyba zupa skrzydełkowa, jakoś ta część kurczaka nie kojarzy mi się z ogonem, nawet u ptaków.

Winiary
.
Expert

Robercie, nic nie stoi na przeszkodzie, by do wywaru wykorzystać ogony - daj znać, jak wyjdzie wywar!

Pokaż więcej komentarzy