Zupa ogonowa
45min
Łatwy
1 opakowanie
1 kostka
7
Ziemniaki
5
Skrzydełka z kurczaka
2 łyżek
Śmietana
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
13.24 g
Węglowodany
4.79 g
Tłuszcze
9.24 g
Wartość energetyczna
169.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 2
10 min
Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
Krok 3
20 min
Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4
3 min
Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
Krok 5
2 min
Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Zupa ogonowa to tradycyjna polska potrawa, jednak dziś zdecydowanie mniej modna niż kiedyś. Tym razem gotujemy ją nie na ogonach, ale na aromatycznych skrzydełkach. Skrzydełka ugotuj z ziemniaczkami na Rosole drobiowym WINIARY, a całość zapraw śmietaną i Zupą ogonową Nasza Specjalność WINIARY. Na koniec zupę ogonową przypraw majerankiem i podawaj ze świeżym pieczywem.
Komentarze 1