Zupa ogonowa

(1)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest nulkaa22

Składniki

-
4 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
3 
Skrzydełka z kurczaka
1  łyżka
Śmietana
trochę
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.31 g
Węglowodany
19.98 g
Tłuszcze
11.26 g
Wartość energetyczna
276.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa ogonowa to tradycyjna polska potrawa, jednak dziś zdecydowanie mniej modna niż kiedyś. Tym razem gotujemy ją nie na ogonach, ale na aromatycznych skrzydełkach. Skrzydełka ugotuj z ziemniaczkami na Rosole drobiowym WINIARY, a całość zapraw śmietaną i Zupą ogonową Nasza Specjalność WINIARY. Na koniec zupę ogonową przypraw majerankiem i podawaj ze świeżym pieczywem.
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 2
10 min
Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
Krok 3
20 min
Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4
3 min
Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
Krok 5
2 min
Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Zupa ogonowa

Krok 1 z 5

Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 2 z 5

Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.

Zupa ogonowa

Krok 3 z 5

Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 4 z 5

Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.

Zupa ogonowa

Krok 5 z 5

Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Kama
.

Dzień dobry W jakiej ilości wody gotować skrzydełka?

R Robert
.

To chyba zupa skrzydełkowa, jakoś ta część kurczaka nie kojarzy mi się z ogonem, nawet u ptaków.

Winiary
.
Expert

Robercie, nic nie stoi na przeszkodzie, by do wywaru wykorzystać ogony - daj znać, jak wyjdzie wywar!

Pokaż więcej komentarzy