Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa ogonowa

Zupa ogonowa

(3)
45min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa ogonowa Winiary
1  kostka
WINIARY Rosół drobiowy
3 
Ziemniaki
2 
Skrzydełka z kurczaka
1  łyżka
Śmietana
trochę
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.15 g
Węglowodany
20.35 g
Tłuszcze
10.39 g
Wartość energetyczna
272.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa ogonowa to tradycyjna polska potrawa, jednak dziś zdecydowanie mniej modna niż kiedyś. Tym razem gotujemy ją nie na ogonach, ale na aromatycznych skrzydełkach. Skrzydełka ugotuj z ziemniaczkami na Rosole drobiowym WINIARY, a całość zapraw śmietaną i Zupą ogonową Nasza Specjalność WINIARY. Na koniec zupę ogonową przypraw majerankiem i podawaj ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.
  • Krok 2

    10 min
    Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.
  • Krok 3

    20 min
    Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.
  • Krok 4

    3 min
    Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.
  • Krok 5

    2 min
    Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.
Zupa ogonowa

Krok 1 z 5

Skrzydełka wrzucamy do garnka i gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 2 z 5

Obieramy ziemniaki, siekamy w kostkę.

Zupa ogonowa

Krok 3 z 5

Wsypujemy do zupy wraz z kostką rosołową. Gotujemy.

Zupa ogonowa

Krok 4 z 5

Mieszamy zupkę ogonową Nasza specjalność WINIARY.. ze śmietaną i dwiema łyżkami wywaru.

Zupa ogonowa

Krok 5 z 5

Przyprawiamy do smaku. Zalewamy nasz wywar zupą WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Kama

Dzień dobry W jakiej ilości wody gotować skrzydełka?

R Robert

To chyba zupa skrzydełkowa, jakoś ta część kurczaka nie kojarzy mi się z ogonem, nawet u ptaków.

Winiary
Expert

Robercie, nic nie stoi na przeszkodzie, by do wywaru wykorzystać ogony - daj znać, jak wyjdzie wywar!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sos cebulowy

    Sos cebulowy

    15 min Łatwy
  • Zimne nóżki w galarecie

    Zimne nóżki w galarecie

    5 godz 57 min Średni
  • Botwinka z ziemniakami

    Botwinka z ziemniakami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym

    Zupa brokułowa z serkiem topionym

    52 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu