Zupa węgierska
55min
Łatwy
1 opakowanie
3
Ziemniaki
250 g
Kiełbasa wieprzowa
250 g
Cebula
1
Papryka czerwona
2 łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Śmietana 12%
.
Wartości odżywcze
Białko
11.67 g
Węglowodany
12.35 g
Tłuszcze
26.01 g
Wartość energetyczna
353.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
Krok 2
10 min
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
Krok 3
5 min
Obierz cebulę i oczyść paprykę.
Krok 4
5 min
Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 5
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
Krok 6
10 min
Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 7
5 min
Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
Krok 8
10 min
Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY, z dodatkiem przyprawy Jarzynka oraz kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.
Komentarze 0