Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa węgierska
Dodaj do CookBook

Zupa węgierska

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Sycąca Ogonowa
3 
Ziemniaki
250  g
Kiełbasa wieprzowa
250  g
Cebula
1 
Papryka czerwona
2  łyżek
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Śmietana 12%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.4 g
Wartość energetyczna
353.6 kcal
Tłuszcze
26 g
Białko
11.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY i z dodatkiem kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Zagotuj 1 litr wody, dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Obierz cebulę i oczyść paprykę.
  • Krok 4

    5 min
    Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
  • Krok 6

    10 min
    Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 7

    5 min
    Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
  • Krok 8

    10 min
    Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Zupa węgierska

Krok 1 z 8

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 2 z 8

Zagotuj 1 litr wody, dodaj do niej ziemniaki i gotuj.

Zupa węgierska

Krok 3 z 8

Obierz cebulę i oczyść paprykę.

Zupa węgierska

Krok 4 z 8

Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 5 z 8

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.

Zupa węgierska

Krok 6 z 8

Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa węgierska

Krok 7 z 8

Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.

Zupa węgierska

Krok 8 z 8

Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu