Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
Obierz cebulę i oczyść paprykę.
Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0