Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY i z dodatkiem kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.
Zagotuj 1 litr wody, dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
Krok 3
5 min
Obierz cebulę i oczyść paprykę.
Krok 4
5 min
Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 5
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
Krok 6
10 min
Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 7
5 min
Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
Krok 8
10 min
Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 1
z
8
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
Krok 2
z
8
Zagotuj 1 litr wody, dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
Krok 3
z
8
Obierz cebulę i oczyść paprykę.
Krok 4
z
8
Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 5
z
8
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
Krok 6
z
8
Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 7
z
8
Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
Krok 8
z
8
Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0