Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa węgierska

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Ziemniaki
250 g
Kiełbasa wieprzowa
250 g
Cebula
1 
Papryka czerwona
2 łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
353.58 kcal
Węglowodany
12.35 g
Tłuszcze
26.01 g
Białko
11.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
Krok 2
10 min
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
Krok 3
5 min
Obierz cebulę i oczyść paprykę.
Krok 4
5 min
Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
Krok 5
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
Krok 6
10 min
Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 7
5 min
Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
Krok 8
10 min
Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Zupa węgierska

Krok 1 z 8

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 2 z 8

Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.

Zupa węgierska

Krok 3 z 8

Obierz cebulę i oczyść paprykę.

Zupa węgierska

Krok 4 z 8

Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 5 z 8

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.

Zupa węgierska

Krok 6 z 8

Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa węgierska

Krok 7 z 8

Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.

Zupa węgierska

Krok 8 z 8

Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.

Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY, z dodatkiem przyprawy Jarzynka oraz kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika