Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa węgierska

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa ogonowa Nasza Specjalność WINIARY
3 
Ziemniaki
250  g
Kiełbasa wieprzowa
250  g
Cebula
1 
Papryka czerwona
2  łyżek
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Śmietana 12%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.67 g
Węglowodany
12.35 g
Tłuszcze
26.01 g
Wartość energetyczna
353.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY, z dodatkiem przyprawy Jarzynka oraz kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Obierz cebulę i oczyść paprykę.
  • Krok 4

    5 min
    Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
  • Krok 6

    10 min
    Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 7

    5 min
    Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
  • Krok 8

    10 min
    Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.
Zupa węgierska

Krok 1 z 8

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 2 z 8

Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.

Zupa węgierska

Krok 3 z 8

Obierz cebulę i oczyść paprykę.

Zupa węgierska

Krok 4 z 8

Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.

Zupa węgierska

Krok 5 z 8

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.

Zupa węgierska

Krok 6 z 8

Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa węgierska

Krok 7 z 8

Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.

Zupa węgierska

Krok 8 z 8

Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pożywna grochowa

    41 min Łatwy
  • Zupa brokułowa z ziemniakami

    40 min Łatwy
  • Cygański garnek

    58 min Łatwy
  • Żurek z boczkiem wędzonym i ziemniaczkami

    31 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu