Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prościej chyba się nie da! Zupa krem z cieciorki z serem kozim może być przygotowana w 20 minut od momentu poczucia pierwszego głodu, bo omija nas wielogodzinne moczenie suchych ziaren. Ciecierzyca z puszki nie odbiega smakiem od suszonej, więc niczego nie tracimy – jedynie zyskujemy cenny czas! Jak najbardziej można więc tę pożywną zupę przygotować w środku pracowitego tygodnia.
Na smak zupy z cieciorki mają wpływ aromatyczne zioła – tymianek, kurkuma i szczypta chili. Dzięki nim zupa jest wyrazista i pięknie pachnie. Ser kozi świetnie komponuje się z ciecierzycą, ale gdy za nim nie przepadasz, możesz do zupy dodać na przykład ser koryciński.
Smacznego!
Jeśli chcesz udekorować zupę nasionami cieciorki, część z nich odłóż i dodaj razem z serem prosto do talerzy z zupą.
Ser kozi to świetny dodatek do wielu zup. Sprawdź nasze przepisy na zupy z serem kozim:
Cebulę kroimy w kostkę, por w talarki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, szczypty chili i kurkumy.
Krok 2
5 min
Dodajemy pokrojone w małą kostkę ziemniaki, jeszcze chwilę smażymy.
Krok 3
15 min
Cieciorkę przepłukujemy na sicie. Dodajemy do podsmażonych ziemniaków, podlewamy wodą (ok. 0,7 – 1l), zagotowujemy i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Krok 4
3 min
Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
1 min
Zupę podajemy z kawałkami sera koziego, dekorujemy listkami tymianku.
Krok 1
z
5
Cebulę kroimy w kostkę, por w talarki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, szczypty chili i kurkumy.
Krok 2
z
5
Dodajemy pokrojone w małą kostkę ziemniaki, jeszcze chwilę smażymy.
Krok 3
z
5
Cieciorkę przepłukujemy na sicie. Dodajemy do podsmażonych ziemniaków, podlewamy wodą (ok. 0,7 – 1l), zagotowujemy i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Krok 4
z
5
Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Zupę podajemy z kawałkami sera koziego, dekorujemy listkami tymianku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0