Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy w kostkę, por w talarki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, szczypty chili i kurkumy.
Dodajemy pokrojone w małą kostkę ziemniaki, jeszcze chwilę smażymy.
Cieciorkę przepłukujemy na sicie. Dodajemy do podsmażonych ziemniaków, podlewamy wodą (ok. 0,7 – 1l), zagotowujemy i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę podajemy z kawałkami sera koziego, dekorujemy listkami tymianku.