Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuła myjemy, osuszamy, dzielimy na różyczki. Łodygę cienko obieramy, kroimy w kostkę.
Koper włoski myjemy, kroimy w paski, pomijając głąb.
Por dokładnie płuczemy pomiędzy listkami, osuszamy, kroimy w półtalarki.
Przygotowane warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, obficie skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy chili. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy 40 minut, w połowie czasu mieszamy.
Ząbki czosnku obieramy, kroimy na pół, dodajemy do pieczonych warzyw i pieczemy jeszcze 20 minut.
Upieczone warzywa przekładamy do garnka, pozostawiając część różyczek brokuła do dekoracji zupy na talerzach. Podlewamy gorącą wodą, zagotowujemy, dodajemy 2 kostki Bulionu warzywnego Winiary, gotujemy 1o minut.
Zupę blendujemy na krem. Dodajemy śmietankę, mieszamy.
Zupę podajemy z chrupiącymi różyczkami upieczonego brokuła i płatkami cheddara lub innego sera.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0