Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pora dokładnie umyć, pokroić w półksiężyce.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek.
Dodać pora, pokrojone ziemniaki oraz kurkumę. Całość krótko podsmażyć, następnie zalać wodą – tak, aby przykryła ona wszystkie warzywa.
Gotować na wolnym ogniu, przez ok. 15 minut – aż warzywa zmiękną.
W międzyczasie pasternak obrać, pokroić w słupki o długości ok. 4 cm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić oliwą i posypać pieprzem ziołowym. Wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut – aż pasternak zmięknie i się zrumieni.
Kiedy warzywa w garnku zmiękną, dodać opakowanie Zupy Brokułowej Jak U Mamy WINIARY. Dobrze wymieszać. Dodać sok z cytryny oraz kmin rzymski.
Zupę zagotować i zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dolać śmietanę.
Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dolać odrobinę wody.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Orzechy delikatnie uprażyć.
Zupę podawać z pieczonym pasternakiem i prażonymi orzechami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0