Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Żeberka wieprzowe
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
2 g
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
37.04 g
Węglowodany
4.36 g
Tłuszcze
17.25 g
Wartość energetyczna
327.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
15 min
Żeberka umyć, osuszyć pokroić na kawałki, zrumienić na oleju, przełożyć do rondla.
Krok 2
5 min
Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
20 min
Do rondla z żeberkami wlać 1 szklankę wody, dodać Ziarenka Smaku WINIARY, przyprawę do mięs WINIARY, liść laurowy i podsmażoną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości, dolewając od czasu do czasu odrobinę wody.
Krok 4
2 min
Przyprawić do smaku. Smacznego!
Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Krok 1 z 4

Żeberka umyć, osuszyć pokroić na kawałki, zrumienić na oleju, przełożyć do rondla.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Krok 2 z 4

Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Krok 3 z 4

Do rondla z żeberkami wlać 1 szklankę wody, dodać Ziarenka Smaku WINIARY, przyprawę do mięs WINIARY, liść laurowy i podsmażoną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości, dolewając od czasu do czasu odrobinę wody.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Krok 4 z 4

Przyprawić do smaku. Smacznego!

Żeberka wieprzowe w sosie własnym to świetny pomysł na danie główne. Aromatyczne i miękkie żeberka możesz skomponować z ulubionymi dodatkami, np. buraczkami, zasmażaną kapustą kiszoną czy kiszonymi ogórkami, możliwości jest wiele, a zawsze będą smakować wyśmienicie!

Jak zrobić żeberka wieprzowe w sosie własnym? Przepis nie jest trudny, z jego realizacją poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Na 3 porcje przygotuj 50 dag żeberek wieprzowych, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczkę przyprawy gyros, 1 cebulę, liść laurowy, przyprawę ziarenka smaku uniwersalne WINIARY, sól i pieprz.

Żeberka umyj, osusz i pokrój na kawałki. Podsmaż na patelni, aż się zarumienią, następnie przełóż do rondla. Zeszklij drobno posiekaną cebulę. Do rondla z żeberkami wlej szklankę wody, dodaj ziarenka smaku uniwersalne WINIARY, przyprawę do gyrosa, liść laurowy i podsmażoną cebulę. Duś pod przykryciem do miękkości, dolewaj od czasu do czasu odrobinę wody. Na koniec przypraw do smaku pieprzem i solą.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym gotowe! Mięso aromatycznie pachnie i rozpływa się w ustach! Jeśli chcesz, możesz podać żeberka wraz z surówką i ziemniaczkami. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika