Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki jest pyszna, chrupiąca i orzeźwiająca. Wszystkie składniki połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową surówkę z marchewki i pora podawaj z pieczonym mięsem, z którym świetnie się skomponuje!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Por myjemy, przycinamy podstawę, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Rozdrobniony por oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut.
Krok 2
10 min
Marchewkę i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i również ścieramy na tarce.
Krok 3
5 min
W misce mieszamy por z marchewką, pietruszką i jabłkiem, siekaną natką pietruszki oraz z 2 łyżkami majonezu delikatnego. Podajemy do obiadu.
Krok 1
z
3
Por myjemy, przycinamy podstawę, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Rozdrobniony por oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut.
Krok 2
z
3
Marchewkę i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i również ścieramy na tarce.
Krok 3
z
3
W misce mieszamy por z marchewką, pietruszką i jabłkiem, siekaną natką pietruszki oraz z 2 łyżkami majonezu delikatnego. Podajemy do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
S
Sylwia
W przepisie jest błąd. W składnikach jest jajko a powinno być chyba jabłko
Winiary
Expert
Sylwia, słuszna uwaga. Oczywiście dodajemy jabłko, nie jajko. Dziękujemy! 😊
Komentarze 1