Surówka z marchwi i chrzanu
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.82 g
Węglowodany
8.83 g
Tłuszcze
0.96 g
Wartość energetyczna
43.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
8 min
Marchewkę dokładnie umyj i obierz, następnie zetrzyj ją na tarce jarzynowej o małych oczkach.
Krok 2
8 min
Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń z nich pestki i ogonki a następnie zetrzyj je na takich samych oczkach co marchewkę.
Krok 3
1 min
Jabłka, żeby nie ściemniały, skrop niewielką ilością soku z cytryny.
Krok 4
1 min
Chrzan połącz ze śmietaną i dopraw solą do smaku.
Krok 5
1 min
Do miseczki wsyp wszystkie składniki, połącz ze śmietaną i chrzanem.
Krok 6
1 min
Podawaj do obiadu bezpośrednio po przyrządzeniu.
Surówka z marchwi i chrzanu z dodatkiem jabłek znakomicie uzupełni każde danie oparte na mięsie czy rybach. Słodycz marchwi i jabłek złamana ostrym smakiem chrzanu i złagodzona śmietaną doskonale urozmaici każdy posiłek!
Komentarze 0