Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Kapusta biała
3 
Marchewka
4 łyżek
Olej
2 
Jabłka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 Płaska łyżka
Sok z cytryny
1 łyżeczka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.64 g
Wartość energetyczna
161.95 kcal
Białko
2.39 g
Węglowodany
19.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.
Krok 2
5 min
Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.
Krok 3
3 min
Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.
Krok 4
2 min
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.
Krok 5
60 min
Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.
Surówka z białej kapusty i jabłkiem

Krok 1 z 5

Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem

Krok 2 z 5

Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem

Krok 3 z 5

Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem

Krok 4 z 5

Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem

Krok 5 z 5

Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.

Surówka z białej kapusty i jabłkiem to idealny dodatek do obiadu i do mięs.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika