Surówka z białej kapusty i jabłkiem
1 godz 15 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.39 g
Węglowodany
19.42 g
Tłuszcze
9.64 g
Wartość energetyczna
161.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.
Krok 2
5 min
Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.
Krok 3
3 min
Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.
Krok 4
2 min
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.
Krok 5
60 min
Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.
Surówka z białej kapusty i jabłkiem to idealny dodatek do obiadu i do mięs.
Komentarze 0