Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z białej kapusty i jabłkiem to idealny dodatek do obiadu i do mięs.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.
Krok 2
5 min
Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.
Krok 3
3 min
Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.
Krok 4
2 min
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.
Krok 5
60 min
Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.
Krok 1
z
5
Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.
Krok 2
z
5
Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.
Krok 3
z
5
Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.
Krok 4
z
5
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.
Krok 5
z
5
Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0