Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sposób na szybki zielony dodatek, czyli sałata lodowa do obiadu z dodatkiem poszatkowanego pora, soczystych rzodkiewek i cebulek odcedzonych z zalewy. Odkryj nasz przepis na sałatę lodową, która w mig zniknie z talerzy. Sałatę lodową mieszamy z pozostałymi składnikami, dodajemy jogurt naturalny, przyprawy i… zajadamy do obiadu!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Sałatę lodową myjemy a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Rzodkiewki myjemy, usuwamy ogonki i kroimy na mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki.
Krok 3
5 min
Wszystkie te warzywa przekładamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Dodajemy cebulki odcedzone z zalewy.
Krok 4
5 min
Całość posypujemy przyprawami i delikatnie solą. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.
Krok 1
z
4
Sałatę lodową myjemy a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
4
Rzodkiewki myjemy, usuwamy ogonki i kroimy na mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki.
Krok 3
z
4
Wszystkie te warzywa przekładamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Dodajemy cebulki odcedzone z zalewy.
Krok 4
z
4
Całość posypujemy przyprawami i delikatnie solą. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
L
Leocadie
Nie myje sie salaty, szczegolnie iceberg !!!!po co ?? w Polsce myjecie nawet mieso !!! po co zmywacie witaminy !!! zyje tyle lat, NIGDY nie mylam miesa !!!
Komentarze 1