Pieczarki duszone z cebulką
35min
Łatwy
60
dag
Pieczarki
1
Cebula
trochę
Pieprz
1
łyżeczka
Czosnek granulowany
1
łyżka
Oliwa
.
Wartości odżywcze
Białko
5.13 g
Węglowodany
7.65 g
Tłuszcze
3.95 g
Wartość energetyczna
75.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
28 min
Pieczarki i cebulę pokroić. Podlać oliwą i dusić pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 2
2 min
Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem.
Krok 3
5 min
Podawać z ziemniakami i mięsem. Może też posłużyć jako farsz do pizzy bądź zapiekanek.
Rozpływające się w ustach pieczarki duszone z cebulką, a także dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i charakternego czosnku. Pokrojone w kostkę pieczarki z cebulką i przyprawami dusimy na oliwie, dzięki czemu stają się jeszcze bardziej delikatne i aromatyczne. Pieczarki duszone idealnie sprawdzą się w roli sosu do mięsa, klusek śląskich czy gotowanych ziemniaków, a także jako farsz do pizzy czy zapiekanek. Pycha!
Komentarze 0