Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki duszone z cebulką

2
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

60  dag
Pieczarki
1 
Cebula
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżka
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.13 g
Węglowodany
7.65 g
Tłuszcze
3.95 g
Wartość energetyczna
75.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
28 min
Pieczarki i cebulę pokroić. Podlać oliwą i dusić pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 2
2 min
Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem.
Krok 3
5 min
Podawać z ziemniakami i mięsem. Może też posłużyć jako farsz do pizzy bądź zapiekanek.
Pieczarki duszone z cebulką

Krok 1 z 3

Pieczarki i cebulę pokroić. Podlać oliwą i dusić pod przykryciem przez 20 minut.

Pieczarki duszone z cebulką

Krok 2 z 3

Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem.

Pieczarki duszone z cebulką

Krok 3 z 3

Podawać z ziemniakami i mięsem. Może też posłużyć jako farsz do pizzy bądź zapiekanek.

Rozpływające się w ustach pieczarki duszone z cebulką, a także dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i charakternego czosnku. Pokrojone w kostkę pieczarki z cebulką i przyprawami dusimy na oliwie, dzięki czemu stają się jeszcze bardziej delikatne i aromatyczne. Pieczarki duszone idealnie sprawdzą się w roli sosu do mięsa, klusek śląskich czy gotowanych ziemniaków, a także jako farsz do pizzy czy zapiekanek. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
P Paweł
.

Świeże pieczarki i cebulę kroje i wrzucam wszystko na raz na patelnie. Dodaje trochę oliwy z oliwek,trosze masła, sól, pieprz, oraz wedle gustu inne przyprawy, ale bez przesady, aby nie stracić smaku warzyw, które szykujemy. Cebula dusi się na wolnym ogniu dzięki pieczarką, które puszczają wodę oraz oliwie i maśle. Po około 10 minutach wszystko jest idealnie zduszone, miękkie i bardzo smaczne.

Winiary
.
Expert

Pawle, dziękujemy za Twoją wersję - brzmi pysznie. Widzimy do tego sosu jeszcze natkę pietruszki lub szczypiorek i świeżą bagietkę lub ziemniaczane puree. Mniam! :)

Pokaż więcej komentarzy