Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kwaśnica po góralsku na żeberkach

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Żeberka wędzone
35 g
Marchewka
500 g
Kapusta Kiszona
100 g
Boczek
1 
Cebula
4 
Ziemniaki
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Kminek
35 g
Pietruszka
35 g
Seler naciowy
2 kostek
Bulion na żeberkach WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.97 g
Węglowodany
15.46 g
Tłuszcze
48.96 g
Wartość energetyczna
642.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj bulion i ugotuj w nim żeberka.
Krok 2
10 min
Wyjmij żeberka i przekrój na 4 porcje. Dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i resztę warzyw startych na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
10 min
Dodaj pokrojoną kiszoną kapustę, gotuj do miękkości.
Krok 4
10 min
Boczek pokrojony w kostkę wysmaż, zrumień. Następnie dodaj posiekaną cebulę, podsmaż na złoto i połącz z zupą.
Krok 5
3 min
Porcje zupy podaj z żeberkiem i pieczywem.
Kwaśnica po góralsku na żeberkach

Krok 1 z 5

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj bulion i ugotuj w nim żeberka.

Kwaśnica po góralsku na żeberkach

Krok 2 z 5

Wyjmij żeberka i przekrój na 4 porcje. Dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i resztę warzyw startych na tarce o dużych oczkach.

Kwaśnica po góralsku na żeberkach

Krok 3 z 5

Dodaj pokrojoną kiszoną kapustę, gotuj do miękkości.

Kwaśnica po góralsku na żeberkach

Krok 4 z 5

Boczek pokrojony w kostkę wysmaż, zrumień. Następnie dodaj posiekaną cebulę, podsmaż na złoto i połącz z zupą.

Kwaśnica po góralsku na żeberkach

Krok 5 z 5

Porcje zupy podaj z żeberkiem i pieczywem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika